1. HABERLER

  2. Aylin Duruoğlu 10 AY Sonra Serbest
Aylin Duruoğlu 10 AY Sonra Serbest

Aylin Duruoğlu 10 AY Sonra Serbest

Devrimci Karargâh örgütü üyesi olmakla suçlanan gazeteci Aylin Duruoğlu, 10 aylık tutukluluk süresinden sonra dün hakim karşısına çıktı ve tahliye edildi.

A+A-

Devrimci Karargâh örgütü üyesi olmakla suçlanan gazeteci Aylin Duruoğlu, 10 aylık tutukluluk süresinden sonra dün hakim karşısına çıktı ve tahliye edildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Vatan gazetesinin internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 sanık, 10 ay sonra hakim karşısına çıktı. Duruşma sonunda 17 kişiden 10'u tahliye edildi. Duruoğlu da tahliye edilenler arasındaydı.

Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu ile Zülfü Livaneli, Güngör Mengi, Necati Doğru, Ruhat Mengi, Reha Muhtar ile gazete yöneticileri duruşmaya katılmak istedi. Ancak Güngör Mengi, Zülfü Livaneli ve Necati Doğru salonundaki yoğunluk nedeniyle içeri giremedi.

Bu arada, duruşmaya getirilirken bazı sanıkların Bostancı'daki çatışmada öldürülen “Devrimci Karargah” terör örgütü üyesi Orhan Yılmazkaya lehine çeşitli sloganlar attığı görüldü.

Gazeteci Aylin Duruoğlu savunmasında Orhan Yılmazkaya'nın üniversiteden arkadaşı olduğunu, bir kez de yazdığı kitabının tanıtımı için kendisiyle görüştüğünü belirtti.

Savunmasında şu an huzurunuzda terör sanığı olarak bulunmam sadece benim için değil, hukuk sistemimiz için de büyük bir talihsizliktir diyen Duruoğlu mahkeme heyetine şöyle seslendi:

"Uğrunda yıllarca çalıştığım her şey; kariyerim, sosyal konumum, benliğim, onurum, genç bir kadın olarak hayattan beklentilerim paramparça edildi. Hem de koca bir hiç yüzünden. 10 aydır cayır cayır yanıyorum. Artık hukuk, adalet, vicdan konuşsun ve bu yangın söndürülsün istiyorum."

Yakınları Duruoğlu'nu 10 aydır tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'nin önünde coşkuyla karşıladı.

27 Nisan 2009 da Bostancı'da polisle çatışmaya giren Orhan Yılmazkaya öldürülmüştü. Bir emniyet amirinin şehit olduğu, bir vatandaşın hayatını kaybettiği çatışmanın ardından başlatılan operasyonda 16 kişi tutuklanmıştı. Duruşmada, aralarında Aylin Duruoğlu'nun da bulunduğu 10 tutuklu sanık tahliye edildi.

İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Fatih Aydın, Cemal Bozkurt, Özgür Dinçer ve İbrahim Şimşek hakkında ''devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'' ile ''kasten adam öldürmek'' suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, diğer suçlardan da 9 ay ile 300 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

Sanıklar Mehmet Yeşiltepe, Ergin Öncü, Abdülselam Sultan, Muhammet Çetin, Süleyman Gürkan Anıl, Mustafa Aşula, Nail Arıkan, Necdet Öztürk, Sevim Öztürk, Melek Seven, Ceren Sütlaş ve Metin Akdemir hakkında da 7,5 ile 36'şar yıl arasında değişen hapis cezalarının istendiği iddianamede, sanıklardan Vatan gazetesi internet sitesi yayın yönetmeni Aylin Duruoğlu'nun ''örgüt üyeliği'' suçundan 7,5 ile 15 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.