Ayhan Erkmenin Davası BAŞLADI !

Ayhan Erkmen'in Davası BAŞLADI !

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar Belde Belediye Başkanı Ayhan Erkmen'in, 'silahlı terör örgütüne üye olduğu ve yayın yoluyla propagandasını yaptığı' iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

A+A-

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar Belde Belediye Başkanı Ayhan Erkmen'in, "silahlı terör örgütüne üye olduğu ve yayın yoluyla propagandasını yaptığı" iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde dün (22 Şubat) görülen duruşmaya, tutuklu sanık Dağpınar Belde Belediye Başkanı Ayhan Erkmen ile tutuksuz sanıklar Torun Erkmen, Nail Erkmen ve avukatları Onur Gündoğdu katıldı.

Duruşmada iddianamenin okunmasının ardından savunma yapan Ayhan Erkmen, 4 yıllık avukat ve 7 yıllık belediye başkanı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda kültürel değerlerimizle ilgili Kafkaslarda araştırma yapıyorum. Ermenistan'da akrabalarım, dostlarım var. Uluslararası faaliyetler kapsamında dostlarımla telefon görüşmelerim olmuştur. Devlet, benim telefonumu 600 bin 80 dakika dinlemiş. Ben bir siyasetçi olarak, bir avukat olarak bir belediye başkanı olarak uzun zamandan beri dinlendiğimi hissediyordum. Kesinlikle benim terör örgütü PKK ile irtibatım olmamıştır. İsnat edilen suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum."

Erkmen'nin avukatı Onur Gündoğdu ise müvekkillerine isnat edilen suç unsurunun hukuken oluşmadığını iddia ederek, "Bu dinleme kayıtları hukuka aykırı delillerdir. Dağdaki ölenlere şehit, gerilla demiş suç mudur- Bu suç ve suçluyu övme kapsamına belki girer veya girmez. Müvekkilim bu dava dosyasından ceza alırsa terörist olacak. Müvekkilimin tutukluluğunun kaldırılarak tutuksuz yargılanması yönünde karar verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu

Gündoğdu'nun "gerilla" kelimesinin, Türk Dil Kurumundaki, "Düzenli bir orduya karşı küçük birlikler halinde çatışan, hafif silahlarla donatılmış topluluk. Bu topluluktan olan kimse, bağımsız bir biçimde hareket eden çete" tanımlamasını okuması üzerine, Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, "Okumanıza gerek yok. Hafızamız yerinde" diyerek uyarıda bulundu.

Bu arada, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayyayla, Gündoğdu'nun "usulsüz dinleme" yapıldığı yönündeki iddiası üzerine "Telefon dinlemeleri tamamen yasal bir şekilde, mahkeme kararlarına uygun olarak yapılmıştır" dedi.

Mahkeme heyeti daha sonra, tutuklu sanık Ayhan Erkmen'nin kuvvetli suç şüphesi gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 28 Mart tarihine erteledi.

Duruşmayı, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP'li Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk, Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, Iğdır'ın Halfeli Beldesi Belediye Başkanı Ömer Aksu da izledi.

Erkmen hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütünün yayın yoluyla propagandasını yapmak" suçlarından Türk Ceza Kanunu'nun 314. maddesi gereğince 5-10 yıl ve 220. maddesi gereğince "Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmaktan" 2-5 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.