1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Aygün, Dağlarla Barışmak ZORUNDAYIZ
Aygün, Dağlarla Barışmak ZORUNDAYIZ

Aygün, Dağlarla Barışmak ZORUNDAYIZ

Gaziantep katliamının insanlık suçu olduğunu söyleyen Aygün, 'dağlarımızı tanımayan devlet bizlerle barışamaz' dedi.

A+A-

Gaziantep katliamının insanlık suçu olduğunu söyleyen Aygün, "dağlarımızı tanımayan devlet bizlerle barışamaz" dedi.

19. Pülümür Bal Festivali’nde konuşan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, “Dağlarımızı tanımayan devlet bizlerle barışamaz, PKK’nin bu eylemi beni karanlık örgütlerin hedefi haline getirdi” dedi.

PKK BENİ DERSİMLİLER SAYESİNDE BIRAKTI

İki hafta önce PKK tarafından Tunceli’de kaçırıldıktan 2 gün sonra serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, bu yıl 19.'su düzenlenen Geleneksel Pülümür Bal Festivali’nin açılış konuşmasına damgasını vurdu. PKK'lilerin kendisini, gösterilen tepki üzerine serbest bıraktığını belirten Aygün, Dersimlilere çok teşekkür ederek, “İçlerinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da bulunduğu devlet büyüklerinin çağrılarına rağmen, PKK’nin elinde bulunan kaymakam adayı, askerler, polis ve diğer kamu görevlilerinden oluşan 100’e yakın kişi serbest bırakılmadı. Ancak PKK’lilerin ellerinde bulunan küçük bir radyoda dinledikleri haberlerde 48 saat içerisinde Dersim halkı, Eskişehir Cezaevi'ndeki tutuklu öğrenciler, Alevi Bektaşi, Diyarbakır’daki kayıp yakınları öyle bir tepki gösterdiler ki Recep Tayip Erdoğan’ın çağrılarını dinlemeyen örgüt beni 48 saat içerisinde serbest bıraktı. Bunun için Dersim halkının ellerinden öperim”dedi.

“Dağlarımızı tanımayan devlet bizlerle barışamaz, dağlarla barışmak zorundayız" diyen Aygün, konuşmasını şöyle sürdürdü: "PKK ilk silahlı eylemini yaptığı sırada ben 13 yaşındaydım. Marçik’te yol kesmişlerdi hiç unutmuyorum, hiç unutmuyorum. Şimdi çocuklar da aynı şeyi yaşıyor. Türk, Kürt 50 bin kişi öldü. 960 tane Dersimli 1990’lı yıllarda öldü. Dışarıda ölenlerle birlikte 3 bin Dersimli PKK’nin devletle yürüttüğü savaşta hayatını kaybetti. Yeniden 3 bin Dersimli ölecek mi?."

“PKK GAZİANTEP TİPİ EYLEMLERE SON VERMELİ”

Aygün, Gaziantep olayı için, “PKK ’nin artık bir karar vermesi lazım; benim gibi demokrasi, barışsever, kardeşlik, ateşkesi, silahsızlanmayı, insan hakları ve Kürt demokratik haklarının devlet tarafından tanınmasını isteyen aydınları, milletvekilleri seslerinin kısılmasını istemiyorsa,Gaziantep tipi eylemlere bir son vermesi gerekiyor. Çünkü bu eylemler bizim sesimizi duyulmaz hale getiriyor. Bakın ben gelip risk alarak önemli şeyler söyledim. Aslında çok basit şeyler. Söylediğim her şeyin arkasındayım.

BANA PKK'LI MUAMELESİ YAPILIYOR

PKK’nin kaçırdığı, gözdağı vererek sisteme mesaj vermek istediği biri olduğu halde kendisini PKK ’li olmakla suçladıklarını söyleyen Aygün, “Bakar mısınız, siz bu ülkede barışı nasıl sağlarsınız? Benim gibi birine PKK ’li muamelesi yaparsanız, PKK’ye nasıl muamele yaparsınız? Dolayısıyla bana savaş ilan edenleri Ulu Divan’a havale ediyorum. PKK’nin bu eylemi beni karanlık örgütlerin hedefi haline getirdi. Bu eylemin hem bana hem de Dersim halkına büyük zararları oldu” dedi.

HİÇBİR ÇOCUĞUN ÖLMESİNDEN YANA DEĞİLİM

Aygün, son söz olarak barış istediğini, 30 yıldır süren savaşın bir 30 yıl daha sürmemesini istediğini dile getirerek, “Hiçbir çocuğun ölmesinden yana değilim. Foçalara karşıyız, PKK’nin, Gaziantep’te yaptığı eylem insanlığa karşı suçtur, beni PKK’li olarak niteleyenlere duyuruyorum. Ama ne olur gelin hepimiz barış için çaba gösterelim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum