Aydın ERDEM Protestolarla ANILDI

Aydın ERDEM Protestolarla ANILDI

Diyarbakır, Hakkari, Urfa, Mardin, Van, Muş, Siirt, Kocaeli, İzmir, Muğla, Isparta ve Tunceli'de toplanan üniversite öğrencileri, polis kurşunuyla öldürülen üniversiteli Aydın Erdem'i andı.

A+A-
Diyarbakır, Hakkari, Urfa, Mardin, Van, Muş, Siirt, Kocaeli, İzmir, Muğla, Isparta ve Tunceli'de toplanan üniversite öğrencileri, polis kurşunuyla öldürülen üniversiteli Aydın Erdem'i andı.
Diyarbakır, Hakkari, Urfa, Mardin, Van, Muş, Siirt, Kocaeli, İzmir, Muğla, Isparta ve Tunceli'de toplanan öğrenciler, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılması dolayısıyla 6 Aralık 2009'da Diyarbakır'da yapılan yürüyüşte üniversite öğrencisi Aydın Erdem'in polis kurşunuyla öldürülmesini protesto etti.
Dicle Üniversitesi öğrencisi Emre'nin öldürülmesiyle ilgili herhangi bir dava kamuoyuna henüz yansımadı.
DİCLE NEHRİ'NE KARANFİLLER ATILDI
Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi öğrencileri Emre'nin katlini protesto etmek için toplandı. Dicle Üniversitesi'nden farklı fakültelerden gelen öğrenciler dört koldan birleşti.
Fırat Haber Ajansı ANF'ye göre, Dicle Üniversitesi Köprüsü'ne doğru yürüyüşe geçen öğrenciler, Dicle Nehri'ne karanfiller attı. Yürüyüşte, "Aydın fikirli Mahsum gülüşlü yoldaşlar ölümsüzdür" yazılı pankartı Dicle Nehri'nin ikiye ayrılmasıyla arada kalan bölgeye konuldu.
"Aydın yoldaş ölümsüzdür", "Tekoşin Berxwedan riya me riya şehidan", "Ne mutlu Kürdüm diyene" sloganlarının atıldığı yürüyüşte öğrenciler, "Çarxa şoreşe" marşını okudu.
Buradan yürüyüşle BDP Diyarbakır İl binası'nda gerçekleştirilecek anmaya katılmak amacıyla katılmak için yürümek isteyen öğrencilere polis izin vermedi. Polisin "Bir kişi ile konuşmak istiyoruz" demesi üzerine öğrenciler "Hepimiz biriz" cevabını verdi. Ardından öğrenciler belediye otobüslerini durdurarak BDP Diyarbakır il binasına doğru hareket etti.
HAKKARİ: NE FUHUŞ, NE ASİMİLASYON NE DE ÖLÜM
Hakkari Üniversitesi ve lise öğrencileri ile DYG üyeleri, Aydın Erdem için yürüdü.  Birçok okulda dersler boykot edildi. Dağgöl Mahallesi Şehit Selahattin İlköğretim Okulu önünde ve Çevre Yolu'nda polis, gençlere müdahale etti. Atılan gaz bombaları sonucu ilköğretim okulundaki çok sayıda öğrenci gazdan etkilenerek okulun içine girdi.
Yaklaşık 2 bin öğrencinin katıldığı yürüyüş, belediye önüne kadar devam etti. Yürüyüşte "Ne fuhuş, ne asimilasyon ne de ölümler, Yurtsever Gençlik hareketini yıldıramaz" pankartını taşıyan öğrenciler, "Aydın yoldaş ölümsüzdür", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Baskılar bizi yıldıramaz" gibi sloganlar attı.
Yürüyüş boyunca Aydın Erdem'in posterlerini taşıyan öğrenciler belediye önünde bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya BDP il yöneticilerinden de destek geldi.
Aydın Erdem'i vuranların hala elini kolunu sallayarak dolaştığı ifade edilen açıklamada; "Hükümet bunların cezalandırılması için hiçbir çaba göstermedi. Bunun sonucunda faşist zihniyet tarafından arkadaşlarımız katledilmeye devam ediliyor. Bu katliamların bilinçli ve hedef gösterilerek sistem tarafından yapıldığını bilmekteyiz" dendi.
Belediye binası önünde toplanan grup yaptıkları açıklamanın ardından dağıldılar. Bir kısım grup Dağgöl Mahallesi'nde yeniden bir araya geldi. Bir kısmı çocuklardan oluşan grupla polis çatıştı. Biber gazıyla müdahale ettiği grup ara sokaklara dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.