1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Seçimlere Günler Kaldı... Kars’ta Kaç Seçmen Oy Kullanacak?
Avukatlar Günü Karsta KUTLANDI

Avukatlar Günü Kars'ta KUTLANDI

5 Nisan Avukatlar Günü Kars Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla kutlandı.

A+A-

5 Nisan Avukatlar Günü Kars Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla kutlandı.
Kars Baro Başkanı Av. Cevdet Ucungan ve 13 Avukatın katıldığı kutlama programı hava şartları nedeniyle erken tamamlandı.

Erken saatlerde yapılan programa katılım az olunca saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ardından son verildi.
Havanın soğuk olması nedeniyle Kars-Ardahan Baro Başkanı Av. Cevdet Ucungan Avukatlar Gününde dair yazılı bir açıklama yaptı.
Av. Ucungan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Tüm meslektaşlarımın Avukatlar Gününü kutluyorum. Ebediyete intikal eden Baromuz mensubu meslektaşlarımızı ve geçen yıl kaybettiğimiz Türkiye Barolar Birliğinin değerli Başkanı Özdemir Özok’u rahmet saygı ve şükranla anıyorum. Barolar ve Avukatlar toplumun hukuk yolu ile dönüştürülmesinde, değiştirilip ve aydınlatılmasında en etken ve emektar bireylerdir. Bireylerin birbirleri ile ve devletle olan ilişkilerini düzenleyen kurallar silsilesi olan hukuk ve adalete giden ilk yol bir avukatın ofisinde müvekkile ile yaptığı görüşme ile ya da müvekkili adına mahkemelere, Cumhuriyet savcılıklarına ve ilgili makamlara verdiği bir dilekçe ile başlar.
Uluslararası sözleşmelerde de işaret edildiği üzere, hukuka saygı ilkesi üzerinde kurulmuş bir toplumda, yani hukukun üstün ve egemen olduğu bir toplumda avukatın görevi, yasanın çizdiği sınırlar içinde sadece vekalet görevini özenle yerine getirmekle sınırlı olmayıp, hem adaletin gerçekleşmesini, hem de hak ve özgürlüklerini savunmakla yükümlü olduğu yargılamaya tabi kişiler yönünden vazgeçilmez değerlerdir. Öyle olduğu iç,in 1136 sayılı Avukatlık kanununun 1. Maddesi savunma makamı iddia ve hüküm makamı ile birlikte yargının kurucu unsuru olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle savunma hakkına saygı ve özen gösterilmeden yapılan her türlü yargılama demokratik olmadığı gibi adil de değildir. Bunun bilincinde olan Türkiye’de ki 78 baro Türkiye Barolar Birliği 2011 yılında slogan olarak “ Herkes için Adalet, Adalet için Avukat” söylemi ile yola çıkılmıştır. Bu bağlamda Kars- Ardahan Bölge Barosu olarak biz 2010 yılında Ceza soruşturma ve Kovuşturmaları nedeni ile Kars ve İlçelerinde avukat tutacak maddi gücü bulamayan 1600 vatandaşımıza müdafii yani avukat meslektaşımızı savunmak amacı ile görevlendirilmiş yine Baromuzun Adli Yardım Bürosu da Avukat tutacak maddi gücü bulamayan hukuki anlaşmazlıktan kaynaklı yargılama için 102 vatandaşımıza avukat atanmıştır.
2011 yılında bu Avukatlar Günü’nde de Merkezi idareden hep yenilediğimiz talebimizi yenilemek niyetindeyim. Kars Adliye Sarayı, yargılama yapılmasına yakışır bir yapı olmadığı gibi, fiziki imkanları açısından da buna olanak tanımamaktadır ve yetersizdir. Kurulan yeni Sulh Ceza Mahkememizin kalemi içler acısıdır. Uzun yıllardır yapımı planlanan ve ihale süreci hazırlanan Kars Adliye Sarayının ihalesinin bir an evvel yapılmasını, seçim süreci gerekçesi gösterilerek ötelenmemesini istiyoruz.
Yine Türkiye’de ki en eski cezaevi olan Kars Kapalı Ceza ve Tutuklu Evi Binası da ihtiyaca cevap vermediği gibi yeni yapılacak Ceza ve Tutuklu Evinin de bir an evvel yapılmasını dilemekteyiz.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.