1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. CIA, Bin Ladin’in Günlüğünü Paylaştı
Avrupa'da Dondurucu SOĞUKLAR

Avrupa'da Dondurucu SOĞUKLAR

Avrupa'da erken bastıran kış ve dondurucu soğuklar ulaşımı felç etti.

A+A-
Avrupa’da erken bastıran kış ve dondurucu soğuklar ulaşımı felç etti.
Paris’te uçuşların yüzde 30’u iptal edilirken, buzlanma nedeniyle ağır vasıtaların trafiğe çıkışı yasaklandı. Frankfurt’ta 300 uçuş iptal edildi, Büyük Britanya’da ulaşım zorlukla sağlanıyor.
Avrupa’da bu yıl erken bastıran kar ve dondurucu soğuklar ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle Avrupa beyaza bürünürken, buzlanma trafiği altüst etti.
FRANSA
Fransa’nın başkenti Paris’te Roissy ve Orly havaalanlarında uçuşların yüzde 30’u iptal edildi. 13 bin dolayında yolcu Pazar gününü Paris’in değişik havalimanlarında geçirdi. Strasbourg-Entzheim havaalanı da yeni bir emre kadar kapatıldı.
Karayolunda ise Paris bölgesinde ağır vasıtaların yollara çıkması yasaklandı. Tren ulaşımında da aksamalar yaşanıyor.
BÜYÜK BRİTANYA
Büyük Britanya’da kar ve dondurucu soğuklar hafta sonu olduğu gibi ulaşımı ağır bir şekilde etkilemeye devam ediyor. Avrupa’nın en işlek havaalanı olan Londra Heathrow havalında uçuşlara kısıtlama getirildi, yüzlerce yolcu geceyi havaalanında geçirdi. Seyahat acenteleri derneği bu hafta çok sayıda uçuşun iptal edilmesi ve rötar yapmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Meteoroloji servisleri ülke genelinde yeni kar yağışı uyarısında bulundu.
FRANKFURT’TA 300 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ
Almanya’nın Frankfurt havaalanında soğuk dalgası nedeniyle 300 uçuş iptal edildi. Pazar günü de bin 329 uçuş, Avrupa’daki diğer havaalanlarının kapalı olması nedeniyle iptal edilmek zorunda kalmış. Havaalanı sözcüsü yaptığı açıklamada yüzlerce yolcu, kamp yataklarının serildiği havaalanında geceyi geçirdi. Alman demiryolları kuruluşu Deutsche Bahn de büyük ağlarda çok ayıda rötar yaşandığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.