1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Avrupa Birliği Bakanı Bağış KARS'TA
Avrupa Birliği Bakanı Bağış KARSTA

Avrupa Birliği Bakanı Bağış KARS'TA

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Iğdır İl Kongresine katılmak için özel uçakla geldiği Kars'ta yeni teşvik paketini değerlendirdi.

A+A-

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Iğdır İl Kongresine katılmak için özel uçakla geldiği Kars’ta yeni teşvik paketini değerlendirdi.

Bağış, özel uçakla geldiği Kars’ta Vali Ahmet Kara, Iğdır Valisi Amir Çiçek, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar ve öteki yetkililer tarafından karşılandı.

Tören mangasını selamlayan Bağış, VIP salonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Yeni teşvik paketinin Avrupa Birliğine giriş sürecinde ne tür katkıları olacak?” sorusu üzerine Bağış, yeni teşvik paketinin Türkiye’nin 6 coğrafi bölgesini farklı özelliklerle ele alan bir paket olduğunu söyledi.

Yeni teşvik paketinin milli birlik ve kardeşlik projesinin aslında bir ekonomik yansıması olduğunu belirten Bağış, ‘’Türkiye’de bütün insanlarımız arasında makası kapamak, Türkiye’de gelirin adaletli bir şekilde dağılmasını sağlamak, istihdamın Türkiye’nin geneline yayılması amacıyla her yerde yatırımı artırmak için çok titizlikle özenle hazırlanmış bir paket. Ümit ediyoruz ki bu çerçevede Türkiye’nin her yerinde bunun etkileri görülecek. Bir yandan Avrupa Birliğinden gelen fonlar, bir yandan bizim kendi yatırımcılarımızın Türkiye’nin farklı yerlerine yapacağı önemli projeler Türkiye’nin kalkınması için başlattığımız bu hamleyi çok farklı bir boyuta taşıyacaktır’’ diye konuştu.

Türkiye’nin dünyada rekor üstüne rekor kıran bir ülke olduğuna dikkati çeken Bağış, şöyle konuştu: “Şuanda dünyanın 26’ncı en büyük ekonomisiyken 17’nci en büyük ekonomisi olduk. Avrupa’nın 6’ncı en büyük ekonomisiyiz. Şimdiden 2023 yılında Avrupa’nın 3’ncü en büyük ekonomisi olmaya 2030 yılında da 2’nci en büyük ekonomisi olmaya aday olduğumuzu biz değil Avrupalılar söylüyor. OECD analizleri raporları söylüyor. Türkiye çok iyi bir ivme yakaladı. Bu büyüme oranlarıyla böyle gidersek Allah nazardan korusun Türkiye çok farklı bir noktaya gelecek. Bunu da milletçe hep beraber gerçekleştireceğiz. Malum tabir Edirne’den Kars’a hep beraber ter dökersek, hep beraber çalışırsak, hep beraber üretirsek çok farklı bir atmosferi yakalarız.”

Türkiye’nin en doğusunda da, en batısında da, en kuzeyinde, en güneyinde de bütün vatandaşların çocuklarının aydınlık geleceği için, daha aydınlık, daha demokratik, daha müreffeh Türkiye istediğini ifade eden Bağış, “Türkiye’nin demokratikleşmesinde, Türkiye’nin şeffaflaşmasında, Türkiye’nin geldiği noktaya gelmesinde AB reformlarının çok büyük etkisi var. Hem farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek açısından, hem bu ülkede barış içerisinde kardeşçe yaşamak açısından bu reformları her alana yaymamız lazım. Tükettiğimiz gıdanın hijyen standardından demokrasimizin standartlarına kadar, anayasamızın kucaklayıcı özelliğinden teneffüs ettiğimiz havanın içerisinde ki oksijen oranına kadar her konuda AB standartlarına bizim kendi vatandaşımız için benimsemeliyiz. Avrupalılar için yaptığımız bir süreç değil bu. Kendimiz için, kendi insanımız için yaptığımız bir süreç. O çerçevede bu teşvik paketiyle bu reformları birleştirince ortaya çok güçlü bir Türkiye çıkacaktır. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum” şeklinde konuştu.

Bağış, daha sonra karayoluyla Iğdır’a hareket etti.

Haberin Devamı..

Bakan Bağış Askerlerle Sohbet Etti

 

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Kars’tan Iğdır’a karayoluyla giderken Ermenistan sınırına yakın bölgedeki Sorguçkavak Karakolu Jandarma Kontrol noktasını ziyaret ederek askerlerle sohbet etti.

Bağış özel uzakla geldiği Kars’ta bir süre dinlendikten sonra karayoluyla Iğdır’a hareket etti. Bağış, Kars’ın Digor İlçesi’nden Iğdır sınırına geçiş yapılan karayolu üzerindeki Sorguçkavak Jandarma Karakolunun kontrol noktasındaki askerleri görünce aracını durdurdu ve yanlarına giderek sohbet etti.

Askerlerin hal ve hatırını soran Bağış, hayırlı teskereler diledi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Bağış, “Bugün rahat ve huzurlu isek bu sizlerin sayesindedir. Bunlar sizlerin emeği, katkısı ve varlığıyla oluyor. Varlığınız gücümüzdür. Sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Askerler de ilk kez yanlarına gelen bir Bakan gördükleri için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını söyleyerek teşekkür ettiler.

 

Haberin Devamı..

Bağış "Papaza Kızıp Orucu Bozmayalım"

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Ak Parti Iğdır il kongresinin ardından, Iğdır Valisi Amir Çiçek'i ziyaret etti, kentin sorunları ile ilgili brifing aldı.

Bakan Egemen Bağış, Ak Parti Iğdır il kongresinin ardından, Vali Amir Çiçek'i ziyaret etti, kentin sorunları ile ilgili brifing aldı. Vali Amir Çiçek, Bakan Bağış'a Küçük ve Büyük Ağrı Dağını gösteren tablo ile Karabağ kilimi hediye etti.

Resmi kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluş başkanlarıyla Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı'nda bir araya gelen Egemen Bağış burada yaptığı konuşmasında, "Bana her yerde soruyorlar. Avrupa Birliği'ne üye olmamız şart mı diye. Ben de şart değil fakat üstüne çıkmamız şart. Bu Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma emrinin gereği. Bunun için çıkmalıyız" dedi.

Avrupalı nasıl hızlı trenle, uçakla yolculuk yapıyorsa Türk insanının da buna sahip olması gerektiğini söyleyen Bağış, "Papaza kızıp oruç bozmayacağız. İnsanımızın yaşam standardını yükselteceğiz. İster Türk, Kürt, Azeri, Boşnak ve Çerkez olun herkes çocuklarını en iyi şekilde okutmak ister. 15 yıl öncesinde 'Kürdüm' denilemiyordu, konuşulamıyordu. Bugün devletin televizyonu 24 saat Kürtçe yayın yapıyor. Kıyamet kopmuyor. Bu değişimi AB için değil insanımız için yaptık" diye konuştu.

Egemen Bağış, Başbakan'ın terör örgütüne 'silah bırakın' çağrısına yaptığını hatırlatarak, "Terör belasına da noktayı koyacağız. Bu çağrıya uyacaklar" dedi. Türk tarihine iftira atanlara, 75 milyon adına "Soykırım yoktur" diyerek görevini yaptığını belirten Egemen Bağış, "Bu ülkede ne Sünniler Alevileri Sünnileştirdi, ne Aleviler Sünnileri Alevileştirdi. Ne Türkler, Kürtleri Türkleştirdi. Ne de Kürtler Türkleri Kürtleştirdi. Değiştirebildi. Biz olduğumuz gibi birlik içinde yaşayacak ve çalışacağız. El birliği ile ülkemizi kalkındıracağız" dedi.

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Göksel Gülbey'i Bakan Egemen Bağış'a bir plaket verdi. Bakan Egemen Bağış, kongrede Ermenilere yaptığı çağrıyı yenileyerek, "Allah Ermenilere akıl, fikir versin. Eurovision'dan çekileceklerine Karabağ'dan çekilsinler" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.