1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. IKBY'den 'Petrol İhracatı' İçin Türkiye ile Anlaşmaya Varıldı
Atina Posta Merkezinde Bombalı PAKET

Atina Posta Merkezinde Bombalı PAKET

Paket bombalar Sarkozy ile yabancı elçiliklere gönderilecekti.

A+A-
Paket bombalar Sarkozy ile yabancı elçiliklere gönderilecekti.
 
Yunanistan'ın başkenti Atina'da Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile yabancı elçiliklere gönderilmek istenen bombalı paketlerden Meksika elçiliğine gönderilmek istenen paket posta dağıtım merkezinde patladı. Patlamada bir kadının hafif şekilde yaralandığı, olayla ilgili sol grup üyesi 4 kişinin tutuklandığı bildirildi.
 
Yunan polisi olaylarla ilgili olarak politikacıların evlerine ve ofislerine kundaklama saldırıları düzenleyen anarşist sol grup 'Conspiracy of Fire Nuclei' üyesi olduğundan şüphe edilen 4 kişinin tutuklandığını bildirdi. Posta dağıtım merkezindeki bayan çalışanın paketin içeriğinden şüphelenip paketi yere atmasıyla birlikte bombanın patladığı bildirildi. Patlayan bombalı paketin üzerinde Meksika büyükelçiliğinin adresi bulunuyordu. Posta dağıtım merkezinin komşusu bir görgü tanığı yaptığı açıklamada,
 
"Patlama sesi duymadık, sadece dışarı çıkan dumanları ve kadının bağırmasını duyduk. Hemen bir yangın tüpü aldım ve içeri girdim. İçeride baruta benzer bir koku vardı" dedi.
 
Olaydan sonra araştırmalarını sürdüren Yunan polisi 22 ve 24 yaşlarındaki 2 kişiyi tutukladı. Polisten yapılan açıklamada tutuklanan iki kişinin üzerinde Glock marka silah ele geçirildiği, birisinin kurşun geçirmez yelek giydiği ve peruk taktığı bildirildi. Olayla ilgisi olduğundan şüphelenilen 2 kadının da gözaltına alındığı ve sorgularının devam ettiği bildirildi. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ele geçirilen posta teslim makbuzundan yola çıkan Yunan polisi Hollanda büyükelçiliğine gönderilmek istenen diğer bombalı pakete ulaştı ve etkisiz hale getirdi. Ayrıca tutuklananların üzerlerinden iki patlayıcı daha ele geçirildi ve birinin Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye diğerinin ise Belçika büyükelçiliğine gönderilmek istendiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.