1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye'de Gençlerin Yarısına Yakını Mutsuz
Atatürk Silueti İçin Seyir TERASI

'Atatürk Silueti' İçin Seyir TERASI

Damal ilçesinde Karadağ sırtlarına her yıl yansıyan Atatürk silüetinin görüldüğü bölgeye bin kişilik seyir alanı yapılacağı bildirildi.

A+A-

Damal ilçesinde Karadağ sırtlarına her yıl yansıyan Atatürk silüetinin görüldüğü bölgeye bin kişilik seyir alanı yapılacağı bildirildi.

Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl mayıs ve ağustos ayları arasında Damal'ın Karadağ sırtlarına yansıyan Atatürk silüetinin daha çok kişi tarafından izlenmesi için "Doğadaki Atatürk'ün Silüetini İzleme Seyir Alanı Projesi"ni hazırladıklarını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa hazırlanan projenin kabul edildiğini ifade eden Fidan, 600 bin lira ödeneği bulunan proje kapsamında çalışmalara Ekim ayında başlayacaklarını söyledi.

Bu konuda hazırlıklarını sürdürdüklerini anlatan Fidan, "Bu projeyle yaklaşık bin kişi aynı anda Atatürk'ün silüetini izleme imkanına sahip olacak. Çünkü bize doğanın bahşettiği bu olayı dünyaya tanıtmak istiyoruz. Dünyaya tanıtabilmemiz için de altyapıya ihtiyacımız var. En güzel altyapı ise seyir alanıdır. Bu projenin onaylanması bizi sevindirdi" dedi.

Fidan, seyir alanının yapılmasıyla silüetin çıktığı bölgeye ilk kez böyle bir yatırımın yapılacağını, bu vesileyle daha çok yerli ve yabancı turistin bölgeye gelebileceğine dikkati çekti.

Her yıl haziran ayının son haftası ile temmuz ayının ilk haftasının birleştiği tarihlerde 2 gün boyunca "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" adında bir etkinlik düzenlediklerini anlatan Fidan, "Bu yıl yaptığımız şenliklerle yaklaşık 10 bin insanı bölgeye çektik. Bu insanlarımızın yüzde 50'si il dışından gelenlerdi. Bu sayı her yıl artarak devam ediyor. Ayrıca, Gürcistan ve Azerbaycan'dan da katılımcı ve halk oyunları ekipleri geliyor. Gelenlere Atatürk'e ait silüetin izlenmesinin yanı sıra Atatürk ile ilgili konferanslar ve seminerler düzenliyoruz. Atatürk'ün daha iyi tanınmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Atatürk siluet 1954 yılında fark edildi

Fidan, Atatürk silüetinin bölgede ilk defa 1954 yılında görüldüğünü hatırlatan Fidan, "Silüet ilk defa 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldü. Daha sonra Adıgüzel Kırmızıgül, bu olayı Damal'a gelip vatandaşlarla paylaşıyor. Bunun üzerine 1975 yılında bölgede gazeteci olan Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafla bu doğa mucizesi görüntülenmiş oluyor. Aynı zamanda çekilen fotoğraf, Genelkurmay Başkanlığı'na da gönderiliyor. Yine Kumru tarafından çekilen bu fotoğraf, 1988 yılında da ulusal bir gazetenin düzenlediği amatör fotoğrafçılık dalında birincilik ödülü aldı" dedi.

"Bölgede turizm hareketlenecek"

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Latif Tosunoğlu ise bölgeye yapılacak seyir alanı gibi yatırımların bölgede turizmin hareketleneceğini söyledi.

Yapılacak çalışmayla bölgeye insan akışının daha fazla olacağını belirten Tosunoğlu, "İşte görüldüğü gibi bu bölgede bir ağaç bile yok. İnsanların üzerinde oturacağı, gölgesinde duracağı bir alan yok. Bu nedenle yapılacak olan seyir alanı çok verimli olacak. Biz isteriz ki, diğer turizm alanlarımıza da bu ve benzeri yatırımlar yapılsın" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.