1. HABERLER

  2. Melis Kaya: Babamı Artık İncitmeyin
Atalay Kuzey Irak'ta, Tuğluk İmralı'da

Atalay Kuzey Irak'ta, Tuğluk İmralı'da

İçişleri Bakanı Atalay Erbil'deydi. Önümüzdeki hafta da MİT müsteşarı gidecek. DTK başkanı Tuğluk bugün İmralı'da. PKK'nin sınır dışına çekilmeye başladığı iddia edildi.

A+A-
İçişleri Bakanı Atalay Erbil'deydi. Önümüzdeki hafta da MİT müsteşarı gidecek. DTK başkanı Tuğluk bugün İmralı'da. PKK'nin sınır dışına çekilmeye başladığı iddia edildi.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Erbil'e yaptığı günü birlik ziyarette görüştüğü Kürdistan Bölgesel Yönetimi başkanı Mesut Barzani'yle ikili ilişkiler ve PKK'yle çatışmanın sonlandırılması konusunda görüştü.
Atalay, dünkü ziyaretin ardından yaptığı açıklamada 'Şu günlerde, bu konu ile ilgili çok yoğun çalışmalarımız var. Türkiye olarak terör konusunda çok boyutlu görüşmeler, çalışmalar yürütüyoruz. Bu ziyaret, o çalışmaların bir boyutuydu'' dedi.
PUKMedia'nın haberine göre görüşmeye Irak büyükelçisi Murat Özçelik ve Erbil konsolosu Aydın Selçuk da katıldı. Atalay Barzani'nin yanı sıra Bölgesel Yönetim Başbakanı Ahmed Salih'le de görüştü.
Salih, PKK konusunda sorunun diyalogla çözülmesi gerektiğini ve kendi bölgelerini komşu ülkelere zarar verecek faaliyetler için kullandırmamak konusunda kararlı olduklarını belirtti.
GELİŞMELER
Atalay'ın Kuzey Irak ziyaretinin ardından Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) müsteşarı Hakan Fidan'ın da önümüzdeki hafta bölgeyi ziyaret edeceği açıklandı.

Bir süre önce İmralı'da hapis bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan, devlet yetkilileriyle görüşmeler yaptığını söylemişti. Taraf'ın haberine göre "müzakere"ye dönüşen görüşmeler bir sonuca ulaştı. Bugün Öcalan'la görüşecek olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Aysel Tuğluk'un açıklamaları sonucun ne yönde olacağını gösterecek.

PKK 20 Eylül'e kadar ilan ettiği ateşkesi "gelişmeler" nedeniyle bugüne kadar uzatmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.