Aşıklardan Adliye Çalışanlarına ZİYAFET

Aşıklar'dan Adliye Çalışanlarına ZİYAFET

Kars Adliyesi çalışanları, Kars Aşıklar Otağı'na giderek, halk ozanlarının değişlerini ve atışmalarını izlediler.

A+A-

Kars Cumhuriyet Başsavcısı ve Adalet Komisyonu Başkanı'nın da aralarında bulunduğu Kars Adliyesi çalışanları, Kars Aşıklar Otağı’na giderek, halk ozanlarının değişlerini ve atışmalarını izlediler. Kahramanlık değişlerinde gözyaşına boğulan personel, aşıkların sazlarına para takıldığı sırada ise yapılan esprilerle kahkahaya boğuldu.

KHA'dan Bedir Altunok'un haberinde, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, eşi Asliye Hukuk Hakimi Hatice Köylü, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin, Cumhuriyet Savcıları Ayşe Tanır Yılmaz, İdris Turgut, Asliye Ceza Hakimi Bülent Altun, Sulh Hukuk Hakimi Gökhan Yılmaz ve Adliye personelleri aşıklık geleneğinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için Kars Aşıklar Otağı’nı ziyaret ettiler. Adliye personelini Aşık Şenlik Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Aşık Günay Yıldız, aşıklar Ensar Şahbazoğlu, İlgar Çiftçioğlu ve Bilal Esrarı karşıladı.

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, eşi Asliye Hukuk Hakimi Hatice Köylü, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin, aşıklara birer çiçek takdim ettiler.

BİR ŞEYLER KONUŞMAYA DEĞİL BİR ŞEYLER DİNLEMEYE GELDİK
Burada bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, “Bizler bugün burada bir şeyler konuşmaya değil bir şeyler dinlemeye geldik. Aşıklarımızı dinlemeye, icralarındaki ustalıkları görmeye geldik. Kars’taki aşıklarımızı dinlemek biz Adliye personellerinin hep merakı olmuştur. Bugün de merakımızı gidereceğiz. Kars kültürünü, aşıklar kültürünü tanımak ve yeni nesillere aktarmak kadar güzel bir sanatsal faaliyet olamaz. Çok güzel bir program hazırlandığına eminim. Buna canı gönülden inanıyorum. Buraya gelip bizlerle bulunan bütün personellerimize teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

AŞIKLAR BASINLA YAŞAR
Aşık Şenlik Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Aşık Günay Yıldız da, “Sayın Başsavcımız ve Adalet personellerinin bu nazik davranışları için teşekkür ederim. Bugün buraya gelerek bizi çok mutlu ettiniz. 40 yıllık sanatımın en zirve gününü yaşıyorum. Adaletin temsilcileri burada, gönül dostlarımız burada ve onların bu nezakette bulunması demek bütün halkın artık bilinçleneceği ve bu sanatı devam ettireceği demektir. Bütün vatandaşlarımıza teşekkür eder bizi gururlandırdınız. Ancak şu da unutulmamalı; aşıklar basınla yaşar. Çünkü günümüzün iletişimi basındır. Eskiden aşık eline sazını alarak il il dolaşırdı ve sanatını böyle icra ederdi. Kendini ancak bu şekilde tanıtırdı. Şimdi ise basın bu tanıtımı yapıyor ve bütün halk böylelikle seni tanıyor. Babam da aşıktı, 60 yılını buna verdi. Benim de 40 yılım burada geçti. Amaç ticari bir boyut değildir. Amaç sanatın bu güzelliğin yaşatılmasıdır. Tekrar dünyaya gelmiş olsaydım aşık olmayı tercih ederdim. Siz sevgili dostlarımızı yanımızdan görmekten mutluluk duyarız. Tekrar sağolun, var olun.” diye konuştu.

SAVCI VE HAKİMLER AŞIKLARIN SAZLARINA PARA TAKMA YARIŞINA GİRDİLER
Çiçek takdimi ve konuşmaların ardından programa geçildi. Gece geç saatlere kadar süren programda hem duygulu, hem de neşeli dakikalar yaşandı. Ailece Aşıklar Otağı’na gelen hakim ve savcılardan bazıları duygusal elerlerde gözyaşlarına hakim olamadılar. Kahramanlık şiirleri, bayrak ve vatan temalı değişler, fıkra ve hikayelerle renklenen program alkışlarla süslendi. Demli çay servisinin de yapıldığı programın en renkli yanı ise atışmalar ve “hoş geldiniz” süslemeleri oldu. Yüzyıllardır süre gelen saza para takma ve geleneği bu programda güzel anların yaşanmasına neden oldu. İlk kez böyle bir programı bu kadar uzun süre izleme fırsatı bulan Adliye personelleri gönüllerince vakit geçirmenin ve aşıklık geleneğine bir katkı sunmanın tadını doyasıya yaşadılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.