1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Kağızman'da Sulama Suyu Cinayeti.. Komşusunu Bıçakla Katletti
ARÜden Arıcılık EĞİTİMİ

ARÜ'den Arıcılık EĞİTİMİ

Ardahan Üniversitesi Kafkas Arısı ve Arıcılık Uygulama Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Iğdır Arıcılar Birliği tarafından organize edilen "Arıcılık Faaliyetleri, Arı Hastalıkları ve Zararları" konulu se

A+A-

Ardahan Üniversitesi Kafkas Arısı ve Arıcılık Uygulama Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Iğdır Arıcılar Birliği tarafından organize edilen “Arıcılık Faaliyetleri, Arı Hastalıkları ve Zararları” konulu seminer, Iğdır Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Seminerde konuşan Ardahan Üniversitesi Kafkas Arısı ve Arıcılık Uygulama Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Ensar Toksoy, arıcılık hakkında bilgiler verdi.

Toksoy, ilde 230 arıcılık işletmesi olduğunu ve bunun 60'a yakınının Arıcılar Birliği'ne kaydının bulunmadığını ifade etti. Iğdır'da yılda ortalama 240 ton bal üretildiğini kaydeden Toksoy, Iğdır ve Ardahan'da bulunan çiçek türlerinin arıcılık faaliyetleri için son derece elverişli olduğunu ve buralardan üretilen balın “anzer” balından daha iyi olduğunu vurguladı.
 

Iğdır'da arıcılığı kendi kaderine terk etmeyeceklerini ve Ardahan Üniversitesi gibi üniversitelerin bölgenin gelişimine seyircisiz kalmayarak verecekleri desteklerin sürekli takipçisi olacaklarını söyleyen Iğdır Valisi Amir Çiçek, devletin arıcılara kolaylıklar sağladığını ve destekleme kredileri ile desteklendiğini belirtti. Çiçek, özellikle Iğdır-Tuzluca ve çevresindeki meralarda bulunan çiçeklerle yapılan balın Türkiye'de marka olabilecek düzeyde kaliteli olduğuna dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.