ARÜde Bir Yıl Sahte Diplomayla ÇALIŞTI

ARÜ'de Bir Yıl Sahte Diplomayla ÇALIŞTI

Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi araştırma görevlisi Betül Çimen'in yaklaşık bir yıl sahte diplomayla çalıştığı belirlendi.

A+A-

Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi araştırma görevlisi Betül Çimen'in yaklaşık bir yıl sahte diplomayla çalıştığı belirlendi. Üniversite, sahteciliğin fark edilmesinin ardından 13 Aralık'ta Betül Çimen'in görevine son verildiğini açıkladı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri dün İksitadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde bir yıldır asistan olarak görev yapan Betül Çimen'in, Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki evinde arama yaptı. Sahte diploma iddiasıyla gözaltına alınan Betül Çimen, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 'Sahte evrak düzenlemek' suçundan tutuklandı.

Ardahan Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, olayla ilgili olarak bugün yazılı bir açıklama yaptı. Betül Çimen'in asistanlık sınavına girdiği sırada verdiği noter tasdikli belge ve bilgilerin sahte çıktığı belirtildi. Ardahan Üniversitesi'nin yaptığı açıklama şöyle: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Betül Çimen'in sınavlara başvuru evraklarında sunduğu noter tasdikli belge ve bilgilerin sahte olduğu tespit edildi. Betül Çimen'in 13 Aralık 2011 tarihiyle görevine son verilirken, aynı gün Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.