1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Çocuğumuzu Anlayabiliyor Muyuz"
Artık THYde Kuran DİNLENEBİLECEK

Artık THY'de Kur'an DİNLENEBİLECEK

Türk Hava Yolları (THY), uçaklarında Kur'an-ı Kerim'in, Türkçe başta olmak üzere anlamını 4 dilde dinletecek.

A+A-

Türk Hava Yolları (THY), uçaklarında Kur'an-ı Kerim'in, Türkçe başta olmak üzere anlamını 4 dilde dinletecek. Şirket, bu uygulamayı yakın bir süre içinde görüntülü olarak da vermenin hazırlığı içinde.

Cumhuriyet'in haberine göre Türk Hava Yolları (THY), uçaklarında Kur'an-ı Kerim'in, Türkçe başta olmak üzere anlamını 4 dilde dinletecek. Yolculardan gelen talep üzerine bu uygulamaya gittiklerini belirten THY yönetimi, Boeing 777-300 ER, A 330 ve B 737-900 ER gibi uçaklarda bulunan özel eğlence sistemine, Kur’an-ı Kerim surelerininin eklendiğini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliğine gidildiğini de kaydeden şirket yönetimi, “5 hafız tarafından okunan sûreleri, yaklaşık iki ay önce sisteme yükleyerek sesli Kur’an-ı Kerim hizmeti sunmaya başladı. Uygulamayla ilgili yolculardan olumlu tepkiler geliyor. Yakın zamanda görüntülü hizmet sunmaya da başlayacağız” diye görüş belirtti.

Kutlama hediyesi Kur’an-ı Kerim
Dinin, Cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar istismar edilmediğini bildiren bazı sektör yöneticileri, başta THY olmak üzere, “sıfır hata uçuş” mantığıyla dünyadaki en ileri teknolojilerin arayışı içinde olması gereken Türk sivil havacılığının, karşı karşıya kaldığı durumun endişe verici boyutlara ulaştığını söylediler.

THY Teknik A.Ş’nin Genel Müdür Yardımcısı Bilal Ekşi’nin, Sivil Havacılık Genel Müdürülüğü’ne atanmasından sonra Türkiye Özel sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Yönetim Kurulu’nun Bilal Ekşi’ye yaptıkları kutlama ziyareti sırasında sundukları Kur’an-I Kerim-i de “dini istimar” etmek diye yorumlayan yönetciler, teknik ve idari yönden eksiklikleri bulunan havayolu şirketlerinin, SHGM’yi manevi baskı altında tutmak arayışında olduklarını da kaydettiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.