1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta 19 Mayıs Kutlamaları
Arpaçayda Sağlık Hizmetleri ÇİLESİ

Arpaçay'da Sağlık Hizmetleri ÇİLESİ

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde doktor sayısının azlığı nedeniyle yaşanan sağlık sorunları vatandaşları çileden çıkardı.

A+A-

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde doktor sayısının azlığı nedeniyle yaşanan sağlık sorunları vatandaşları çileden çıkardı.

Edinilen bilgilere göre 2 ay öncesine kadar 7 doktoru bulunan Arpaçay Sağlık Ocağı’nda son bir aydır 1 doktor görev yapıyor. Doktor sayısının birden fazla olmaması nedeniyle poliklinik hizmetlerinin dışında hizmet verilemiyor ve acil serviste nöbetçi doktor kalmıyor. Böyle olunca da en ufak rahatsızlıklarda bile hastalar Kars’a gönderiliyor.

Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, “Arpaçay’da sağlık açısından çok büyük sıkıntısı var. Burada yaşayanların yaşama haklarına neden saygı gösterilip sağlıkları hiçe sayılıyor. Yaklaşık 3 yıldır mesaiden sonra sabahki mesaiye kadar insanların sağlıkta yaşayacakları sorun Allah’a kalmış. Çünkü bakacak doktor yok. Hastalar 112 acile yönlendiriliyorlar. Acilde hastaya ahiret soruları sorarak canlarından bezdiriyorlar. En ufak enjeksiyon için insanlar Kars’a gönderiliyor. Durun bu kadar acı. Kısacası en amansız dağda kalsanız bile bu kadar zorlanmazsınız. Çünkü; şartları bilip ayakta kalmanın mücadelesini verirsiniz ama Arpaçay’a güvenirseniz ölürsünüz. Bakacak kimse yok. Son üç haftadır da hiç doktor yok. Ancak Kars’tan görevlendirilen doktor ne zaman gelirse (onu da Allah bilir) o zaman belki düzelir.” şeklinde dert yandılar.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.