1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Nusaybin Savaş Alanına DÖNDÜ
Arıcılkta Hedef Ardahan Sınırlarını AŞMAK

Arıcılkta Hedef Ardahan Sınırlarını AŞMAK

Ardahan Valiliği ile İl Tarım Müdürlüğü tarafından organize edilen 37. Bölgesel Bilgi Alışverişi Toplantısı Ardahan Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

A+A-

Ardahan Valiliği ile İl Tarım Müdürlüğü tarafından organize edilen 37. Bölgesel Bilgi Alışverişi Toplantısı Ardahan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Âşık Şenlik Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda arıcılığın geleceği masaya yatırıldı.

10 il temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan ARÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Taşğın, Kafkas arı ırkının Türkiye’nin güvenliği kadar önemli bir konu olduğunu ifade etti. Taşğın, üniversite olarak ilk hedefin Kafkas arıcılığını Ardahan sınırlarını aşarak yaygınlaştırmak olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Kafkas Arısı ve Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Ensar Toksoy “Gezginci Arıcılık ve Problemleri” konulu sunusunu yaptı. İkinci oturumda ise illerden gelen katılımcıların sorunları dinlendi. Sorunlara ilişkin çözüm ve önerileri sonrası bir sonraki toplantı içeriğine ilişkin kararlar alındı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.