1. HABERLER

  2. Ardahanlı Yaşlı Çiftin KÖRLÜK Dramı
Ardahanlı Yaşlı Çiftin KÖRLÜK Dramı

Ardahanlı Yaşlı Çiftin KÖRLÜK Dramı

Ardahan’ın Posof ilçesinde yaşayan yaşlı çiftin birinin sağ birinin sol gözü yok.

A+A-

Ardahan’ın Posof ilçesinde yaşayan yaşlı çiftin birinin sağ birinin sol gözü yok. Bir asra yaklaşan hayatlarını tek cümlede özetlediler: “eğer tek yüreksen iki bedende bir çift göz yeter de artar”  

Ardahan’ın Posof ilçesinin Asmakonak Köyü’nde yaşamakta olan yaşlı çift, birbirlerine olan sevgi ve bağlılıklarıyla herkesi kendilerine hayran bırakıyor. Bir asra yaklaşan hayatlarında, birbirlerini asla incitmemiş olan çiftin birinin sağ, birinin ise sol gözü yok. Manevi eksiklik olmadığı müddetçe bedeni eksikliğin giderilebildiğini her şekilde ispat eden çiftin bağlılıkları görenleri hayrete düşürüyor.

Ardahan’ın Posof ilçesine bağlı Asmakonak Köyü’nde yaşamakta olan 1932 doğumlu Binali Ulgar ile 1934 doğumlu Fatma Ulgar 50 yılı aşkın evliliklerinde altın yılı yaşamanın gururunu taşıyor. Akraba olan ve eş dost tarafından çok sevilen Ulgar çifti evlilik öncesi başlayan aşklarını evlilik sonrası asla azaltmadan ve sürekli büyüterek kutsal bir sevgiye dönüştürdü. İki bedende adeta, tek yürek taşımanın mutluluğuyla ocaklarını tüttürdü. 4 çocuk 13 torun sahibi Ulgar çiftinin tek sorunu çocuklarının gurbette oluşu. “Taş yerinde ağırdır” inanışıyla memleketini çocukları uğruna dahi terk atmadan tek alışverişi toprakla yapmaktalar.  

Binali Ulgar 1980 yılında, evini yeniden ve kendi çabasıyla inşa etmek isterken, kırdığı taşlardan birinin gözüne isabet etmesiyle sağ gözünden oldu. Daha sonra eşi Fatma 1995 yılında geçirdiği amansız hastalık nedeniyle yüzünün bir kısmıyla beraber sol gözünü kaybetti. Doktorların, ömrüne vade biçtiği Fatma Ulgar’ın kalan hayatında; yüzünden psikolojik olarak daha fazla etkilenmemesi için sırtından parça alınarak yüzüne yama atıldı. 

OLAĞANÜSTÜ BİR SEVGİ İLE HAYATA YENİDEN DÖNÜŞ
Fatma Ulgar’ın iki yıl süren yataklı tedavisinde eşi onu bir saniye bile yalnız bırakmadı. Çocuklarına dahi güvenemeyerek büyük bir sabır, özveri ve sevgiyle bakımını üstlendi. Bir bebek kadar bakıma muhtaç eşine her şekilde destek oldu. İki yıl boyunca sıvı yiyecekleri elleriyle içirdi. Islak mendille sürekli temizliğini yaptı. Gece gündüz yanından ayrılmadığı eşini, insanüstü bir sevgi ve çabayla hayata yeniden döndürdü. Doktorların kayıp gözüyle baktığı Fatma Ulgar, herkesi hayrete düşürecek bir şekilde hayata sımsıkı bağlanarak amansız hastalığını eşi sayesinde yendi.

Hastalığının üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen hala sağlıklı ve sevgi dolu Fatma nine ile  enerjik ve çevikliğiyle yıllara meydan okuyan Binali dede mütevazi evlerinde el ele, diz dize olmanın mutluluğunu yaşıyor. İki bedende bir çift göz ile küçücük ev ve bahçelerinde kendileri ekip, kendileri biçerek kimseye yük olmadan yaşıyor. Bir asra yaklaşan sevgi dolu  hayatlarını tek cümlede özetliyor: “Eğer tek yürekseniz, iki bedende bir çift göz yeter de artar.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.