Ardahanlı Golfcü Özlemin HİKAYESİ

Ardahanlı Golfcü Özlem'in HİKAYESİ

Almanya'nın uluslararası yayın kuruluşu Deutche Welle, Ardahanlı golfcü Özlem Aktürk'ün hikayesini Ardahan'a ekip yollayarak ekrana getirdi.

A+A-

Almanya'nın uluslararası yayın kuruluşu Deutche Welle, Ardahanlı golfcü Özlem Aktürk'ün hikayesini Ardahan'a ekip yollayarak ekrana getirdi.

Özlem Aktürk'ün hikayesi işsiz bir babanın kızı olarak golf sporuna adanmış bir ömür ve Ardahan-İstanbul-Antalya hattında yaşanan bir madalya serüveni olup çıktı.

Özlem yaşam biçimi, azmi ve spor aşkı ile Aktürk ailesinin bir yerinde kaderini spor sayesinde değiştirmeye çalışacaktı. Aldığı dereceler ise önce Türkiye'de sonra Avrupa arenasında onu rakiplerini korkulu rüyası haline geçirecekti.

İşte Alman Haber kanalı bir ibret vesikası olarak izlenmesi gereken bu müthiş hikayeyi Özlem'in arkadaşları ile birlikte ekrana getirerek, başta Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu olmak üzere herkesi ağlatmaya yetti de arttı bile. Başkan Ağaoğlu tanıtım filmini yeniden izlerken bile gözyaşlarına hakim olamıyordu. Defalarca, defalarca aynı Özlem ama akan yaşlar aslında Özlem ile birlikte bütünleşmenin öyküsü idi.

ÖZEL BİR BELGESEL

Türkiye Golf Federasyonu'nun Ardahan'da yaşayan çocuklar için Golf eğitimine verdiği katkıların anlatıldığı özel belgeseli Alman DeutcheWelle Kanalı çekti. Yıldızlar Ligi'nde şampiyonluğu bulunan Özlem Aktürk ile yapılan röportajda golfe nasıl başladığı ve başarılı olduğu anlatılıyor.

Ardahanlı çocuklar, çok sevdikleri bu spor ile aslında dededen kalma çocuk oyunları döneminde tanışmışlar.

Türkiye Golf Federasyonu'nun da desteğiyle Yıldızlar Ligi'nde bir çok başarıya imza atan Ardahanlı çocukların golf sporu için verdikleri mücadele görülmeye değer.

Ardahanlı çocuklar, 'zengin sporu' diye bilinen golfü, ineklerin otladığı meralarda oynuyor. Meralarda golf oynayan çocukları gördüğünüzde şaşırabiliyorsunuz, oynadıklarının golf olduğunu anlayınca... Çocukların ellerindeki sopalar gerçek golf sopaları ve vurdukları top ise gerçek golf topları. İneklerin otladığı o alanlarda topları atacakları bayraklar da var.

Antrenör Tarkan İli'nin Ardahanlı çocukların golfü profesyonel oynamalarında emeği çok büyük. Bu çocuklar her gün meralara gelerek antrenman yapıyorlar ve Türkiye Yıldızlar Ligi'nde şampiyonluklara imza atıyorlar.

DERSLERİNDE ÇOK BAŞARILILAR

Ardahan'da okullarda beden eğitimi derslerinde futbol oynamak isteyenler bahçede kalsın, golf oynamak isteyenler salona dendiğinde çocukların hepsi salona geçebilecek kadar golfü seviyorlar. Çocuklar golf sporuna başladığından beri derslerinde daha başarılılar. Çocuklar tahtadan golf sopası yapıp kardeşlerine golf öğretiyorlar. Ardahanlı çocuklar golf oynamayı televizyon izlemeye bile tercih ediyorlar. Golf dikkat gerektirdiği için de derslerinde ki başarıları belirli bir artış gösterdi. İdealleri hedef yükseltmeye başladı.

Bu anlamda en anlamlı ödülü Doğan Can Atıcı aldı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yaşam boyu eğitim bursu alan Doğan Can Atıcı, belki de hayatını değiştirecek bu fırsatı büyük özverilerle oynadığı golf sayesinde kazandı.

BAŞKAN BİZZAT AYAKLARINA GİDİYOR

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, doğuya giderek bizzat kendisi ailelerle konuşmuş. Kız çocuklarını okula bile göndermeye çekinen aileler Ağaoğlu'na duydukları güven sonrası kızlarını golf öğrenmeye Antalya ve İstanbul'a kamplara yollamış. Şimdi bu çocuklar turnuvalarda iyi sonuçlar alıyor.

Türkiye Golf Federasyonu, golf sporunu geliştirmek için pilot illerde seçilen okullarda golf salonu kuruyor ve öğrencileri eğitiyor. Zengin sporu olarak bilinen golf, federasyonun çalışmaları sayesinde Türkiye'nin doğusundan batısına kadar herkesin oynayabildiği spor haline geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.