Ardahanda Kar Yağışı Yolları KAPATTI

Ardahan'da Kar Yağışı Yolları KAPATTI

Ardahan'da kar yağışı, karayollarını ulaşıma kapattı.

A+A-

Karadeniz Bölgesinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Ardahan'da kar yağışı, karayollarını ulaşıma kapattı.

Ardahan-Şavşat ve Ardahan-Posof karayolunda ulaşım yollarından kardan temizlenmesinden sonra açılacak.

Ekim ayında yüzünü gösteren kar yağışı Ardahan'da etkili olmaya devam ediyor. Deniz seviyesinden 2 bin 640 metre yükseklikteki Ardahan ile Artvin'in Şavşat ilçesi arasındaki karayolu Sahara mevkisinde, Ardahan- Posof karayolu da Ilgar Dağı mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Yaklaşık 10 santimetreye ulaşan kar ve tipi yüzünden sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken sürücüler geri dönmek zorunda kaldılar.

Bazı sürücüler, "Millet Antalya'da denize girerken biz burada karla uğraşıyoruz" dedi.

Olumsuz hava koşullarına karşı sürücüleri uyaran karayolları yetkilileri, "Özellikle sürücüler yüksek kesimlerdeki yolları kullanırken dikkatli olmalılar. Sürücülerimizden bundan sonra kışa hazırlık anlamında yanlarında takoz, zincir ve çekme halatı bulundurmalarını istiyoruz" dediler.

Öte yandan kar yağışı Ardahan'ın Damal ilçesi de kar yağışından nasibini aldı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Damal ilçe merkezi beyaza büründü. Aralıklarla Yağan kar yağışı, öğle saatlerine doğru durdu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.