1. HABERLER

  2. Kağızmanlı Asker Uzungöl'de Boğuldu
Ardahan'ın Doğal Bitkileri Kitaplaştırıldı

Ardahan'ın Doğal Bitkileri Kitaplaştırıldı

Çevre ve orman İl Müdürlüğü, Ardahan'ın doğal bitkilerini, 'Karlı yaylaların saklı bahçesi Ardahan'ın doğal bitkileri' adı altında kitaplaştırdı.

A+A-
Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Ardahan'ın doğal bitkilerini, 'Karlı yaylaların saklı bahçesi Ardahan'ın doğal bitkileri' adı altında kitaplaştırdı.
Ardahan Çevre ve Orman İl Müdürü Özcan Öztürk, Ardahan'ın doğal bitkilerini, 'Karlı yaylaların saklı bahçesi Ardahan'ın doğal bitkileri' adı altında kitaplaştırdıklarını belirterek, "Sahip olduğumuz değerleri koruyup geliştirmemiz için, öncelikle onları tespit etmemiz ve tanımamız gerekir" dedi.
Öztürk, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin ortaklaşa çalışması, BTC'ın de desteğiyle Ardahan'daki nadir bitkilerin korunması amacıyla 'Karlı yaylaların saklı bahçesi Ardahan'ın doğal bitkileri' adında kitap bastırdıklarını söyledi.
Öztürk, şunları kaydetti: "Sahip olduğumuz değerleri koruyup geliştirebilmemiz için, öncellike onları tespit etmemiz ve tanımamız gerekir. Bu anlamda sahip olduğumuz değerlerden birisi de Ardahan'ın doğal bitkileri, yani florasıdır. İlimizde yaklaşık bin 500 çiçekli bitki ve eğrelti türü olduğu tahmin ediliyor. Bu çalışma kapsamında bin 150 adet çiçekli bitki ismiyle tespit edilmiş, bunların 300'ü fotoğraflarla desteklenmiş, sembollerle özellikleri hakkında bilgi verilmiştir. Bunların bir kısmı da endemiktir. Ardahan doğal bitkiler bakımından oldukça zengindir, bunların bir kısmı sadece bizim topraklarımızda bulunmaktadır. Bu doğal güzellik aynı zamanda ekonomik olarak da potansiyel bir değer taşımaktadır."
Öztürk son olarak söz konusu kitabın 2 bin adet basıldığını ifade ederek, "Bu kitabın çoğunu üniversitelere dağıttık. Bu eserin bu değerlerle ilgili olarak bir farkındalık oluşturmuş olması, bu alanda yapılacak olan bilimsel çalışmalara önemli bir kaynak olacağına, ufuk açacağına inanıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.