1. HABERLER

  2. Ardahan'da Hayvancılık TOPLANTISI
Ardahan'da Hayvancılık TOPLANTISI

Ardahan'da Hayvancılık TOPLANTISI

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştirme Birliği Ardahan'da daha verimli et ve süt üretimi için bir araya geldi.

A+A-
Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştirme Birliği Ardahan'da daha verimli et ve süt üretimi için bir araya geldi.
Toplantıya katılan Vali Mustafa Tekmen, “Gerek teşvikler gerekse kredilerden yararlanabilmeleri için büyük çiftlikler kurulmasına ihtiyaç var” dedi.
Vali Mustafa Tekmen’in makamında yapılan toplantıda Ardahan ilindeki hayvan üreticilerinin daha sağlıklı bir ortamda hayvan yetiştirme ve bakımı ile bunun akabinde verimli et ve süt ürünü elde etme yönünde ortaklaşa girişimde bulunmaları kararlaştırıldı.
Bin 810 üyesi ve 40 bin civarı soy kütüğüne kayıtlı hayvanı bulunan Ardahan Damızlık Sığır Yetiştirme Birliğindeki üyelerin her birinin ürettiği hayvan sayısı, gerçek anlamda bölgenin imkânlarını kullanan seviyede olmadığından hükümetin tanıdığı imkanlardan istifade edemediğini belirten Vali Tekmen, gerek teşvikler gerekse kredilerden yararlanabilmeleri için büyük çiftlikler kurulmasına ihtiyaç duyulduğunu, bu ihtiyacın karşılanmasının da ancak bu tür birliklerle sağlanabileceğini söyledi.
Tekmen, Valiliğinin buna öncülük ederek birlik ve tarım kredi kooperatifi işbirliğini sağlamayı hedeflediğini aksi halde bugüne kadar yapılan bu tür hayvancılıkta bölge halkının istenilen gelir düzeyine ulaştırılamayacağını kaydetti.
Erzurum Tarım Kredi Kooperatif Bölge Müdürlüğü ve Ardahan Damızlık Sığır Yetiştirme Birliği yetkilileri önümüzdeki günlerde de bir araya gelerek projelerle ilgili yoğunlaşacaklarını ve Vali Tekmenin de desteğiyle hedeflenen seviyelere ulaşacaklarını umduklarını belirttiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.