1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Adem Ertaş: ‘Kuraklık Raporları Alıyoruz’
Ardahan Üniversitesi'nde Öğrenci KULÜBÜ

Ardahan Üniversitesi'nde Öğrenci KULÜBÜ

Ardahan Üniversitesi bünyesinde lise öğrencilerini üniversiteye hazırlamak amacıyla bir öğrenci kulübü kuruldu.

A+A-
Ardahan Üniversitesi bünyesinde lise öğrencilerini üniversiteye hazırlamak amacıyla bir öğrenci kulübü kuruldu.
 
Kulübün kurucusu Gencay Pancar kulüp ve faaliyetleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bir sorunun çözümünde yer almazsanız, sorun sizsiniz demektir" sözünden yola çıkarak, Ardahan Üniversitesi Eğitimi Destekleme Kulübü'nü kurduklarını dile getirdi. Amaçlarının üniversite sınavlarında sonuncu olan Ardahanlı öğrencilerin eğitimden uzaklaşmasına son vermek olduğunu vurgulayan Pancar, üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllülerle oluşturdukları kulüple gençlere eğitim vererek bu gidişata son vermek istediklerini kaydetti. Pancar daha sonra şunları söyledi:
 
"Üniversite öğrencisi olan bu gönüllü arkadaşlarla yoksul mahallelerde özellikle dershanelerden yararlanamayan arkadaşlarımızın bu sorununu çözmeyi amaç edindik. Bu öğrencilerin yanında ben dershaneye gidiyorum ama daha çok soruya vakıf olmak istiyorum ve bir ders çalışma disiplini edinmek istiyorum diyen öğrencileri de davet ettik. Gönüllü arkadaşlarımız ve öğrencilerimizin katılımıyla birlikte Ardahan şehir merkezinde bulunan Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında sömestr tatilinden sonra derslere başlayacağız."
 
Yapılacak derslerin büyük çoğunluğuna üniversite öğrencisi gönüllü arkadaşların katılacağını belirten Gencay Pancar, "Tamamen gönüllülük ve eğitim sevdasına dayanan bu ilişkimiz ile hem kulübüz hem de öğrencilerimiz büyük başarı yakalayacak. Buna inanıyor ve söz veriyoruz. Ardahan'da okurken şehrin geri kalmışlıklarından, yoksulluğundan, sosyal hayatın olmamasından yakınmak yerine ben ve arkadaşlarım taşın altına elimizi koyuyoruz. Elinin ezilmesinden korkmayan bizler, Ardahanlı olup o taş altında ezilmemize göz yummayacak kişileri de yanımızda görmekten gurur duyacağız. Ardahan Üniversitesi Eğitimi Destekleme Kulübü olarak tek gelirimiz çıkaracağımız olan e-dergidir. Baskısı olmayan bu dergimizi CD halinde hazırlayıp faaliyetlerimizi bu dergi üzerinden paylaşacağız" dedi.
 
Geçen yıl Facebook paylaşım sitesi üzerinden, esnaf Suat Işıklı ile kurdukları Köy Okulları Yardımlaşma grubunu da bünyelerine dahil ettiklerini ifade eden Pancar, "Bu yıl hem Ardahan Üniversitesi Eğitimi Destekleme Kulübü hem de Köy Okulları Yardımlaşma Topluluğu olarak Ardahan'da her düzeyde eğitim alan arkadaşların bir kısmının da olsa eğitim çabalarına yardımcı olacağız. Ardahan Üniversitesi Eğitimi Destekleme Kulübü başkanı olarak ben ve arkadaşlarım eğitim aksaklıklarının kronikleşmemesi için elimizden geleni yapmaya kararlıyız. Ardahan'ın sınavlarda sonuncu olmasını kabullenemeyen ve bu durumdan rahatsız olan tüm Ardahanlıların öğrencilerimize yardımlarını esirgememesini rica ediyoruz" diye konuştu.
 
Pancar, son olarak Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez'e ve Danışman Öğretim Görevlisi Arif Kala'ya kulübe destek ve yardımlarından dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.