1. HABERLER

  2. Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma PROJESİ
Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma PROJESİ

Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma PROJESİ

Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

A+A-
Kars-Ardahan-Artvin Kalkınma Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı TÜGEM Proje Daire Başkanı Ahmet Savaş, İntişah Şube Müdürü Şule Özveren, Ziraat Mühendisi Saliha Akbaş ve Ziraat Mühendisi Nejat Aydın’ın katılımlarıyla “Kars-Ardahan-Artvin Kalkınma Projesi” bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya katılan personellere, Bakanlığın kırsal kalkınma projeleri deneyimi aktarıldı. AKAKP (Ardahan Kars Artvin Kalkınma Projesi) genel hatlarıyla anlatılarak, projenin amaçları, hedefleri ve bileşenleri ile proje yönetimi, satın alma konularında detaylı bilgiler verildi.
Proje ile Ardahan, Kars ve Artvin illerinde kırsal yoksulluğu azaltmak ve tarımsal üretimde gelişme sağlamak için çalışmalar yapılacak.
Proje kapsamında, tarımsal üretimde ticari boyuta geçmek konusunda istekli olan ve bunu yapabilecek kırsal üreticilerin gelirleri artırılacak. Üreticilerin ticari boyuta geçmelerini engelleyen altyapı yetersizlikleri giderilerek, bu süreçte desteklenmeleri için kurumsal yayım hizmetlerini güçlendirmek ve proje yönetim kapasitesini artırmak hedefleniyor.
2010 ve 2015 yılları arasında uygulanacak olan proje Ardahan, Kars ve Artvin İllerini kapsamaktadır. Projenin finansmanını IFAD Kredisi, iç kaynak ve projeden faydalananların katkısı oluşturacak ve toplam yatırım miktarı 26,4 Milyon ABD Doları olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.