1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Koçyiğit, Kars'ta 'Seçmen Kaydırma' İddialarını Gündeme Taşıdı
Araştırma Hastanesinde Hasta KABULÜ

Araştırma Hastanesi'nde Hasta KABULÜ

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi hasta kabulüne başladı

A+A-

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi hasta kabulüne başladı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cavit Arslan, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin, bugün (31 Ekim) itibariyle hasta kabulüne başladığını söyledi.

Arslan, 200 Yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin 25 yoğun bakım ünitesinin, şu an 3’ünün aktif, 8 ameliyathanesinin bulunduğunu ve proje bedelinin 34 milyon TL’yi geçtiği belirtti.

Hedeflerinin Kafkasya’ya açılmak olduğunun altını çizen Arslan, Üniversite olarak bir vizyonlarının ve misyonlarının olduğunu ifade etti ve “Bu aynı zamanda Tıp Fakültemizin de vizyonu ve misyonunu oluşturuyor. İlk önce Kars akabinde, çevre iller ve daha sonra Kafkasya açılmak, böylelikle bu bölgenin bir şifa merkezi olmak gibi bir iddiamız var. Bunu gerçekleştirme yönünde hızlı sağlam adımlarla yürüyoruz, hayallerimiz büyük, arzu ederiz ki bir Ambulans helikopterimiz olsun bölgenin her tarafına, Gürcistan’a, Nahcivan’a hatta Ermenistan’a dahi bu sağlık hizmetini verelim.” şeklinde konuştu.

Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Miktat Kaya ise Araştırma ve Uygulama Hastanesinin yürüteceği hizmetlerle ilgili olarak yaptığı konuşmada, “Hastanemizde 31 Ekim sabahı itibariyle 16 poliklinik ile hizmete başladık. Bu polikliniklerimiz Ortopedi, Beyin Cerrahi, Cildiye, Kulak Burun Boğaz, Üroloji, Göz, Çocuk, Kadın Doğum, Genel Cerrahi, Dahiliye, Fizik Tedavi, Psikiyatri, Göğüs Hastalıkları, Kalp Damar Cerrahi, Kardiyolojidir. Ayrıca, Radyoloji, Patoloji, Biyo Kimya laboratuarları ile de sağlık hizmetine başlıyoruz.” dedi.

HASTANENİN KÜNYESİ

İşe Başlama Tarihi: 11.06.2008
İşin Bitiş Tarihi: 01.07.2011
Kapalı alan (çatı hariç): 30 bin 45 metrekare
Trafo merkezi: 530 metrekare
Otopark+Yeşil alanlar: 100 bin metrekare
**
Yatak Kapasitesi (yoğun bakım hariç): 200
Yoğun Bakım Kapasitesi: 25
Ameliyathane sayısı: 8
**
Makine teçhizat alımları: 2010 yılında 1 milyon 500 bin TL
Makine teçhizat alımları: 2011 yılında 18 milyon TL
Makine teçhizat alımları (ek ödenek): 2011 yılında 3 milyon TL
Makine teçhizat alımları: 2012 yılında 10 milyon TL
**
Hastane bloklar ve blokların kullanım amaçları:
A BLOK: zemin+1 kattan oluşuyor. Poliklinikler bu katta bulunuyor
B BLOK: bodrum+zemin+1 kattan oluşuyor. Bodrum katta mutfak, çamaşırhane, morg, gasilhane, esenjör dairesi, elektronik kontrol panoları bulunmakta. Zemin katta idari kısımlar, acil, diyaliz ve üroloji. 1. katta İdari kısımlar, ameliyathaneler, yoğun bakım, anjiyo ünitesi bulunuyor.
C BLOK: bodrum+zemin+3 kattan oluşuyor. Bodrum katta yemekhaneler, sığınak ve mescit bulunmakta. Zemin, 1, 2. ve 3. katta yatan hasta kısmı bulunmakta.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum