1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Doğan’dan ‘Kırmızı Düdük’ Projesine Destek
Antibiyotik Kullandı Hastanelik OLDU

Antibiyotik Kullandı Hastanelik OLDU

Kars'ın Selim ilçesinde bir kişi, soğuk algınlığı için aldığı antibiyotikten rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

A+A-
Kars'ın Selim ilçesinde bir kişi, soğuk algınlığı için aldığı antibiyotikten rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.
 
Selim'in Bozkuş köyünde yaşayan Şentürk Güvercin, havanın aniden soğuması ile baş dönmesi, burun akıntısı ve hapşırma belirtileri göstermesi üzerine doktora danışmadan evde bulunan antibiyotikten içti. Antibiyotiğin etkisiyle bir süre sonra rahatsızlanan Güvercin, ailesi tarafından getirildiği Selim Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yanlış ilaç kullanımının bedelini ödediğini anlatan Güvercin, "Birkaç gündür grip şikayetim vardı. Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine antibiyotik kullanınca gözümü hastanede açtım. Bundan sonra doktora sormadan ilaç kullanmayacağım" dedi.
 
Hastalığın süresini kısaltmak için gerekmediği halde antibiyotik kullanıldığını belirten Selim Devlet Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Grup Başkanı Turgay Sevinç, bunun yanlış bir yöntem olduğunu söyledi. Soğuk algınlığına virüslerin değil, bakterilerin neden olduğunu ifade eden Dr. Sevinç, "Bakteriler üzerinde etkili olan antibiyotikleri, virüslerin yol açtığı hastalıklarda kullanmıyoruz. Bunun için gribal enfeksiyonlarda antibiyotik kullanılması yanlıştır. Hastalar her rahatsızlıkta antibiyotik kullanmamalı ve doktorların önerdiği hastalıklarda antibiyotiği önerilen süre boyunca almayı ihmal etmemelidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.