1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran’dan Katar’a Gıda Yardımı
Annan Şamda Esad ile GÖRÜŞECEK

Annan Şam'da Esad ile GÖRÜŞECEK

Şam'a giden eski Birleşmiş Milletler sekreteri Kofi Annan, Beşar Esad ile görüşecek.

A+A-

Şam'a giden eski Birleşmiş Milletler sekreteri Kofi Annan, Esad ile görüşecek. Suriye Ulusal Konseyi de diplomatik görüşmeler yerine askeri müdahale yapılmasını istedi.

Suriye'deki krize ilişkin olarak siyasi bir çözüm bulmak için yapılacak olan diplomatik görüşmeler daha resmi olarak başlamadan etkisizleştirildi. Görüşmeler "muhalif" grup tarafından olumlanmadı.

Eski Birleşmiş Milletler genel sekreteri Kofi Annan Esad ile görüşmek üzere Şam'a gitti. Bugün Şam'da olan Kofi Annan'a ise Suriye Ulusal Konseyi (SNC) askeri yaptırım olmadan Esad ile yapılan her görüşmenin zaman kaybı olduğu çağrısında bulundu.

Arap Birliği ve Birleşmiş Milletler tarafından elçi olarak gönderilen Kofi Annan, çatışmanın militarize edilmesinin işleri daha da kötüleştirdiğini söylerken, SNC sorumlusu Burhan Ghalioun Suriye'ye askeri dış müdahale çağrısında bulundu.

Ghalioun ve diğer aktivistler güvenlik güçlerinin baskısı devam ettiği sürece Esad ile diyalog kurmanın imkansız olduğunu da belirtti.

Birleşmiş Milletler genel sekreteri Ban Ki-moon da Annan'ın uluslararası elçi konumunda gittiği Şam'dan Pazar günü döneceğini ve Suriye dışındaki diğer karşı görüşlü liderle de görüşeceğini belitti. Ayrıca Ban Ki-moon, Annan'ın bölgedeki diğer ülkeleri de ziyaret edeceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.