1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Meteoroloji Uyardı, 'Her Yerde Sağanak Var, Sıcaklıklar Düşüyor'
Ankarada Ülkü Ocaklarını Polis BASTI

Ankara'da Ülkü Ocakları'nı Polis BASTI

Ankara'da polis baskınlarında aralarında Ankara Ülkü Ocakları Başkanı N.Y'nin de bulunduğu 42 kişi gözaltına alındı.

A+A-

Haklarında çek senet tahsilatı, yaralama, hürriyeti tahdit, gasp ve haraç toplama gibi çeşitli suçlardan şikayet olan bir gruba yönelik polis baskınlarında aralarında Ankara Ülkü Ocakları Başkanı N.Y'nin de bulunduğu 42 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla başlatılan operasyon Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafında yürütüldü. Sabah saatlerinde çeşitli adreslere yapılan baskınlarda 42 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 8 ay süren teknik takip sonucu yapıldığı ifade edilen operasyon kapsamında, Ankara olmak üzere, İstanbul, Maraş ve Malatya'daki gruba ait ev ve iş yerlerinde aramalar yapıldı. Polisin 5 ruhsatsız tabanca, bıçak, sopa, çok sayıda çek senet ele geçirdiği bilgisi verildi.

Zanlıların, "Gazi Üniversitesi’nde 18 Mart 2011 günü kantin camlarına afiş asmak isteyen iki grup arasındaki sopalı kavgada K.G. ile S.M.’nin yaralanması ve 21 Mart 2011'de Turizm ve Ticaret Fakültesi reisi olduğu belirtilen M.B.’ye ait oyun salonunun kar maskesiyle basılması" gibi suçlara karıştıklarını belirtiliyor.

Zanlılara Ankara Ülkü Ocak Başkanı N.Y'nin liderlik yaptığı kaydediliyor. İddialara göre zanlılar Gazi Üniversitesi'nde öğrencilerden haraç topluyorlardı ve üniversite kantini zorla işetiyorlardı. Emniyet yetkilileri gözaltındakilerin ifadelerinin sürdüğünü ve yeni gözaltıların yaşanabileceğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.