1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sis, Bursa'da Trafiği Olumsuz Etkiledi
Ankarada Fuhuş Çetesi ÇÖKERTİLDİ

Ankara'da Fuhuş Çetesi ÇÖKERTİLDİ

Ankara'nın da aralarında bulunduğu 6 ilde faaliyet gösteren bir suç örgütüne yönelik operasyonda, 15 kişi gözaltına alındı.

A+A-

Ankara’nın da aralarında bulunduğu 6 ilde faaliyet gösteren bir suç örgütüne yönelik operasyonda, 15 kişi gözaltına alındı. Zanlıların 4 yıl önce fuhuşa zorladıkları bir kadına zorla senet imzalatıp Ankara’daki 3 evine el koyduktan sonra işkence ederek öldürdüğü belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, ailesinden ayrı yaşayan 29 yaşındaki G.S’nin İzmir’deki ablası, 2007’de savcılığa başvurarak kız kardeşinin kaybolduğunu bildirdi.

Savcılığın talimatı üzerine soruşturma başlatan Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, G.S’ye ait Ankara’daki 3 evin icra yoluyla satıldığını tespit etti.

Fuhuşa zorladıkları G.S’yi zorla senet imzalattıktan sonra öldürdükleri ve bu senetlerle icra takibi başlatarak evlerine el koydukları öne sürülen Kenan G. (47) ve akrabası Cavit A’nın elebaşılığını yaptığı suç örgütünü takibe alan polis, bir yandan da kadının cep telefonu görüşmelerini inceledi.

Kadının telefonundan en son Mamak-Gölbaşı Güney Çevre Yolu Karataş mevkisinde sinyal alındığını belirleyen ekipler, eğitimli köpekler eşliğinde yaklaşık 2 hafta süren çalışmanın ardından, 2 gün önce G.S’ye ait kemik ve elbiseleri, Karataş köyü yakınlarındaki bir vadide gömüldüğü yerden çıkardı.

Güvenlik güçleri, elleri telle bağlanan, dişleri kırılan ve vücuduna dikenli tel sarılarak işkence edildiği belirlenen kadının, başına sert bir cisimle vurulduktan sonra yaklaşık bir metre derinliğindeki çukura gömüldüğünü tespit etti. G.S’ye ait buluntular, otopsi için Keçiören Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Cep telefonu sinyallerinden Kenan G. ile bazı suç örgütü üyelerinin, kadının öldürüldüğü gün olay yerinde olduğunu belirleyen polis; Ankara, İzmir, İstanbul, Van, Mersin ve Adana’da 20 Mayıs’ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla, örgütün elebaşılarının da aralarında bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların, fuhuşa zorladıkları G.S’yi zorla senet imzalattıktan sonra 28 Şubat 2007’de öldürdüğü ve bu senetlerle icra takibi başlatarak kadının 3 evine el koydukları belirlendi.

Zanlıların ayrıca "adam öldürmeye azmettirme, nitelikli yağma, resmi ve özel belgede sahtecilik, insan ticareti, fuhuşa teşvik ve aracılık, meskun mahalde ateş etmek, tehdit ve iş yeri kurşunlama" gibi suçlara karıştıkları tespit edildi.

Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda; 2 tabanca, 6 şarjör, çeşitli çap ve markada 106 fişek, 1 otomatik tüfek, 1 sustalı bıçak, 60 santimetre uzunluğundaki sallama tabir edilen bıçak, uyuşturucu ve uyarıcı maddeler, 3 sahte nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi ile çok sayıda çek, senet, banka dekontu, tapu, vekaletname, noter sözleşmesi ve hesap cüzdanı ele geçirildi.

Güvenlik güçleri ayrıca, örgütün fuhuşa zorladığı kadınların isimlerinin ve cep telefonu numaralarının bulunduğu bir listeyle örgütün harcamalarının kaydedildiği bir defter de buldu.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.