1. HABERLER

  2. Çadırda Uyuyan Turiste Kamyon ÇARPTI
Ankara'dan Barzani'ye ŞARTLI DESTEK

Ankara'dan Barzani'ye ŞARTLI DESTEK

Barzani'ye PKK ile mücadele etmesi durumunda somut sözler verildi.

A+A-
Türkiye’de temaslarda bulunan Federe Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’ye PKK’yle mücadele etmesi ve Mahmur (Maxmur) Kampı’nı boşaltması durumunda somut sözler verildi.
Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve MİT’in yeni müsteşarı Hakan Fidan ile görüşen Mesut Barzani'ye PKK ile mücadelede konusunda aktif destek istendi. Ankara ise bu destek karşılığında Barzani’ye ‘ekonomik sözler’ verdi.
Alınan bilgiye göre Kürt yönetiminin somut adımlar atması durumunda ticareti arttırmak için yeni bir sınır kapısı açılması, Erbil (Hewler)’de ortak serbest ticaret bölgesi kurulması, yeni ticaret rotaları belirlenmesi, petrol, doğalgaz gibi enerji kaynaklarının Türkiye üzerinden aktarımı, Türk bankalarının bölgede şube açmaları ve Türk şirketlerinin bölgede yatırım yapması sağlanacak.
Barzani ile görüşmede gündeme gelen önemli konulardan biri de Mahmur (Maxmur) Kampı'nın boşaltılması istendi. Ankara ayrıca Kürdistan’da PKK’ye yakın kurumların kapatılmasını da Barzani'den talep etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.