1. HABERLER

  2. DTP 4 Şubat'ta Dağa Çadır Kuracak
Ani'deki Namaza Hristiyanlardan TEPKİ

Ani'deki Namaza Hristiyanlardan TEPKİ

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Ani Harabeleri'nde toplu namaz kılması Hıristiyanlar arasında rahatsızlığa neden oldu.

A+A-
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Ani Harabeleri’nde toplu namaz kılması Hıristiyanlar arasında rahatsızlığa neden oldu.
Katolik Haber Servisi, Ani’nin Hıristiyan dünyası için büyük önem taşıdığına dikkat çekerken, Ermeni Kilisesi namaz için “provokasyon” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin üyeleriyle Ani Harabeleri’nde kıldığı Cuma namazına yönelik tepkiler sürüyor. Harabelerin hala camii olarak kullanıldığına dikkat çeken Katolik Haber Servisi, “Türk hükümetinin Akdamar Kilisisi’ndeki ayine izin vermesi tepkiler yol açtı. Bu nedenle hükümet eski Ermeni Kilisesi’nde cuma namazına izin vermek zorunda kaldı” ifadelerine yer verdi.
Ani Harabeleri’ndeki Ermeni Kilisesi’nin 1064 yılında Sultan Alparslan tarafından camiye dönüştürüldüğüne dikkat çekilen haberde “Yüzyıllar boyunca birçok Hıristiyan Kilisesi, camii olarak kullanıldı. Yıllar sonra 2 kilisede ayin yapılmasına izin verilmesi, milliyetçilerin tepkilerine neden oldu. Türk hükümeti de tepkilerden nasibini alıyor” yorumu yapıldı.
Ermenistan Kilisesi Eçmiyadzin ise Türk milliyetçilerinin Ani Harabeleri’nde namaz kılmasını sert bir şekilde kınadı. Bahçeli’nin provokatörlük yaptığını kaydeden Ermeni kilisesi Namazla Ermenilere yönelik nefret tohumlarının ekildiğine dikkat çekti.
“Milliyetçilerin Türk hükümetinin izniyle Ani’de bulunan Hıristiyan kilisesinde namaz kıldıkların öfkeyle öğrendik” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bahçeli ve partisi din özgürlüğü hiçbir ilgisi olmayan siyasi bir provokasyondur. Bu girişim Ermenilere karşı tahammülsüzlüğü açıkça gösteriyor.”
Kars merkezine 42 km uzaklıkta bulunan Ani Harebeleri, Türkiye-Ermenistan sınırını ayıran Arpaçay Nehrinin batı yakasında yer alıyor. Anadolu’ya İpek Yolu üzerinden girişte ilk konaklama merkezi olan bölgenin tarihi M.Ö. 5000 yıllarına kadar uzanıyor. Bölgedeki taş ocaklarında sık sık patlatılan dinamitler harabelerin daha da yıkılmasına neden oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.