1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Thy Katmandu’ya Yeni Uçak Gönderecek
Anadilde Savunma Meclise GÖNDERİLDİ

Anadilde Savunma Meclis'e GÖNDERİLDİ

Açlık grevcilerinin talepleri arasında olan 'anadilde savunma'yı içeren yasa tasarısı Meclis'e gönderildi.

A+A-

Açlık grevcilerinin talepleri arasında olan "anadilde savunma"yı içeren yasa tasarısı Meclis'e gönderildi. Tasarı, ilgili komisyonlarda görüşülmesinin ardından Genel Kurul'da ele alınacak.

Anadilde savunma hakkını da içeren yasa tasarısının, Bakanlar Kurulu'ndaki imzalarının tamamlanmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderildiği bildirildi.

Cezaevlerinde Kürt politik mahpuslarca 12 Eylül'den itibaren başlatılan açlık grevlerinde talep edilen anadilde savunma hakkını da içeren 13 maddelik tasarı Adalet Komisyonu’nda görüşüldükten sonra TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak. Tasarının Genel Kurul'dan önce bir alt komisyonda görüşülme ihtimali de bulunuyor.

Tasarıda ("Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"), anadilde savunma hakkının yanı sıra, mahkûmlara iyi hal koşulları gözetilerek 3 ayda bir eşleriyle görüşme imkânı tanınması, ağır decerede hasta olan mahkûmların cezalarının infazına adli tıp raporuyla ara verilebilmesi gibi haklar bulunuyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 5 Kasım'da Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, anadilde savunma hakkının "Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yapılacak bir değişiklikle sağlanacağını" söylemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.