1. HABERLER

  2. Iğdır Emniyet Müdürü Görevine BAŞLADI
ALTIN AYI Ödülünü 'BAL' Aldı

ALTIN AYI Ödülünü 'BAL' Aldı

60. Berlin Film Festivali Berlinale'de, 'Altın Ayı' ödülünü yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun 'Bal' adlı filmi kazandı.

A+A-
60. Berlin Film Festivali Berlinale'de, 'Altın Ayı' ödülünü yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun 'Bal' adlı filmi kazandı.
Yönetmen Semih Kaplanoğlu törende ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Berlinale'ye, ödülü kendilerine layık gören jüriye teşekkür etti.
Konuşmasında Kaplanoğlu, filmin çekimi sırasında ormanda bir ayıyla karşılaştıklarını ve ayının kendilerini görünce kaçtığını belirterek "Sanıyorum o ayı şimdi burada" dedi.


Kaplanoğlu, filmin çekimini yaptıkları güzel doğada elektrik santrallerinin yapılmasının planlandığını söyleyerek bu ödülü kazanmalarının, bu planların engellenmesine katkı sağlayacağını ümit ettiğini belirtti.


Festivalde Babak Najafi, 'Sebbe' filmi ile 'en iyi ilk filmi' ödülüne layık görüldü. Bu film 'Generation' bölümünde gösterildi.
Festivalin 'Alfred-Bauer Ödülü' ise, Rumen yapımcı Florin Serban'a verildi. Serban, ayrıca, festivalin 'Grand Prex' ödülünü kazandı. Serban, bu ödülü jüri üyesi Renee Zellweger'in elinden aldı.
Çinli Jüri üyesi Yu Nan ise, 'en iyi senaryo' dalında 'Gümüş Ayı' ödülünü Çinli yönetmen Wang Quanan'a verdi. 'Tuan Yuan' filmi ile Berlinale'yi açan Quanan, bu ödülü 'Aparth Together' filmi ile kazandı.
Jüri yönetmeni Werner Herzog ise, 'en iyi aksiyon oyuncusu' dalında 'Gümüş Ayı'yı Rus Pavel Kostamarov'a 'Bu Yazı Nasıl Geçirdim' filminde oynadığı rol için verdi.
'En iyi erkek oyuncu' dalında 'Gümüş Ayı' ödülünü ise, Grigoriy Dobrıgin ve Sergey Puskapalis kazandı.
'En iyi kadın oyuncu' dalında 'Gümüş Ayı' ödülünü ise jüri üyesi Nureddin Farah takdim etti. Bu ödülü Japon 'Caterpillar' filminin başrolündeki Shinobu Terajima kazandı. Ödülü ise Terajima'nın yerine filmin yapımcısı Koji Wakamatsu aldı.
'En iyi yönetmen' dalında 'Gümüş Ayı' ödülünü ise jüri üyesi Jose Maria Morales, Roman Polanski'ye verdi. Berlinale'ye 'ev hapis cezasından' dolayı katılamayan Polanski, bu filmi 'The Ghost Writer' filmi ile kazandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.