1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ak Partiden Kitap Kumbarası Kampanyası
Altı Bağımsız Aday Yeniden ADAY!

Altı Bağımsız Aday Yeniden ADAY!

Zana, Kışanak, Tuncel, Kürkçü, Dicle, Yıldız ve Özcan seçimlere katılıyor, YSK üç yıllık deneme süresi dolmadığı için memnu haklarının iade edilmediği gerekçesiyle Gürbüz'e adaylığını geri vermedi.

A+A-

Zana, Kışanak, Tuncel, Kürkçü, Dicle, Yıldız ve Özcan seçimlere katılıyor, YSK üç yıllık deneme süresi dolmadığı için memnu haklarının iade edilmediği gerekçesiyle Gürbüz'e adaylığını geri vermedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) desteklediği Emek, Demokrasi, Özgürlük Bloku bağımsız milletvekili adaylarından Harun Özcan, Hatip Dicle, Leyla Zana, Mehmet Salih Yıldız, Ertuğrul Kürkçü, Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel’in aday olmaya engel durumlarının bulunmadığına karar verdi.

Üç yıllık deneme süresi dolmadığı için memnu haklarının iade edilmediği gerekçesiyle İsa Gürbüz’e onay vermedi. YSK, veto kararına itirazları değerlendirmek için sabah 10.00'da toplanmıştı. Gerekçeli karar saat 18.30'da açıklandı.

Kürkçü: Halkın direnişi sonuç verdi

Kararın açıklanmasından sonra Mersin Bağımsız adayı Ertuğrul Kürkçü'nün tepkisi, "halkın direnişi sonuç verdi. YSK, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adaylarının veto kararını geri çekti" şeklindeydi.

Tuğluk: Haksızlıklara karşı daha büyük dayanışma olsun

Van bağımsız adayı Aysel Tuğluk da kararın demokrasi adına bir kazanım olduğunu ifade etti; bundan sonra haksızlıklara karşı partilerin daha bir dayanışma içerisinde olmasını temenni etti. Tuğluk, "Keşke YSK'nın bu kararı bir yurttaşımızı kaybetmemizden önce verebilseydi" dedi.

Sakık: Kürtler de yasalar önünde güvence altında olsun

Muş bağımsız adayı Sırrı Sakık, NTV'ye telefonla bağlandı ve "Siyaset dünyası artık Kürt Sorununu çözmelidir. Ret ve inkar politikaları ortadan kaldırılmalı. Kürtler de yasalar önünde güvence altında olsun. Sorunun kökten çözümü için hepimizin sığınacağı bir Anayasaya ihtiyaç vardır" dedi.

Kaplan: Buruk duygular içerisindeyim

Şırnak bağımsız milletvekili adayı Hasip Kaplan ise, twitter'dan İbrahim Oruç'un öldürülmesine atıfta bulunarak, "Buruk duygular içerisindeyim. Bir gencimiz öldürüldü. Yüzlerce yaralı ve gözaltı var. Halkın demokratik mücadesi etkili oldu. YSK yanlıştan döndü" diye yazdı.

Demirtaş: Oruç'u bu hale getirenlere karşı inadına "insan" kalacağız

Hakkari bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demirtaş da, "Dün Bismil'de kursunla öldürülen İbrahim Oruç, yerde yaralı yatarken polisler tarafından yüzü tekmelenmiş. Görüntü ve fotoğrafları var. Ağzına gelen tekmelerden dolayı İbrahim'in dişleri yattığı yere dökülmüş. Evet hepimiz çok acılar çektik ama, bizi insanlığımızdan utanır hale getirenlere karşı inadına "insan" kalacağız. Varsın insanlıktan çıkanlar kendi vahşi dünyalarında iktidarlarının keyfini sürsünler. 18 yaşında lise son öğrencisi İbrahim için çok üzgünüm. Allah rahmet etsin bütün halkımızın başı sağ olsun. İbrahim'in sonsuzluğa doğru yolu açık olsun. Barışı ve özgürlüğü kazandığımız gün senin ve senin gibi insanların mezarı başında öncelikle size armağan edeceğiz, sözümüz olsun." dedi.

Birand: Ey YSK değdi mi

Gazeteci ve sunucu Mehmet Ali Birand'in twitter mesajı ise, "Ey YSK değdi mi? Bir gencin ölümü, onlarca yaralı, yüzlerce dükkan ve arabanın tahrip olmasına değdi mi? Aynı kararı daha önce alamaz mıydınız? Türkiye'ye bunu yapmaya hakkınız yoktu. Bu faturayı ödetmememiz gerekirdi. Artık güvenirliğiniz kalmamıştır" şeklindeydi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.