1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İngiltere’den, Mısır’daki Vatandaşlarına Uyarı
Almanyada Yeşiller 2. Parti OLDU

Almanya'da Yeşiller 2. Parti OLDU

Almanya'daki son yerel seçimlerde art arda büyük zaferler kazanan Yeşiller Partisi, sadece eyaletler düzeyinde değil, federal düzeyde de ülkenin ikinci büyük politik gücü oldu.

A+A-

Almanya’daki son yerel seçimlerde art arda büyük zaferler kazanan Yeşiller Partisi, sadece eyaletler düzeyinde değil, federal düzeyde de ülkenin ikinci büyük politik gücü oldu.

Son kamuoyu araştırmaları, bugün seçim yapılsa Birlik 90/Yeşiller Partisi’nin, oyların yüzde 28’ini alarak sosyal demokratları da geride bırakacağını ortaya çıkardı. Bu yükselişte Japonya’daki nükleer kazanın büyük etkisi olduğu vurgulandı.

Halen Başbakan Angela Merkel’in koalisyon ortağı olan liberal eğilimli Hür Demokrat Parti’nin (FDP) ise barajın altında kalacağı, Berlin’deki iktidarın Yeşil bir başbakanın öncülüğünde sosyal demokratlarla kurulacak ortak hükümete geçebileceği kaydedildi. Federal Almanya’nın önde gelen kamuoyu araştırmaları kuruluşu Forsa’nın son raporu, Yeşiller’in “tek bir konu ve dava partisi” olmaktan çıkarak hızla kitle partisine dönüşmek üzere olduğunu gösterdi!

Kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre, bugün seçim yapılsa, sandıktan Hıristiyan demokrat partiler CDU ve CSU en fazla yüzde 30 oranında oy çıkarabilecek. Koalisyonun küçük ortağı FDP ise yüzde 3’te kalacak ve barajı aşamayacak.

Yeşiller Partisi’nin yüzde 28’lik, SPD’nin ise yüzde 23’lük muhtemel oy oranı, bu iki partiye oyların yüzde 51’ini toplayarak mecliste mutlak çoğunluk sağlama şansı verdiğinden, iki yıl sonraki genel seçimlerden yeni bir hükümet çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.