1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kurtarıcısı Suriyeli Mahmud'la Buluştu
Alkolsüz Sürücüye, Alkollü CEZASI

Alkolsüz Sürücüye, Alkollü CEZASI

Rize'de alkollü olarak araç kullandığı iddiasıyla para cezasına çarptırılıp ehliyetine el konulan sürücü, hayatında hiç alkol kullanmadığını savundu.

A+A-
Rize'de alkollü olarak araç kullandığı iddiasıyla para cezasına çarptırılıp ehliyetine el konulan sürücü, hayatında hiç alkol kullanmadığını savundu. "Şaka sandım" diyen Şoför, hukuk mücadelesi başlattı.
 
Kent merkezinde 5 Kasım gecesi trafik ekipleri tarafından durdurulan 26 yaşındaki Nurullah Uzun'un yapılan kontrolde 0.95 promil alkollü olduğu belirlendi. 548 lira para cezasına çarptırılan Uzun'un ehliyetine 6 ay el konuldu.
 
Hayatında hiç alkol kullanmadığını, cihazın yanlış ölçüm yaptığını savunan Nurullah Uzun, olay gecesi polisler tarafından durdurulup alkolmetreyi üflemesi istenince söylenileni yaptığını belirterek, ''Polis memuru 0.95 promil alkollü olduğumu söyledi. Önce şaka yaptığını sandım. Olayın ciddi olduğunu anlayınca itiraz ettim. Fakat itirazıma rağmen alkolmetre ile yeniden ölçüm yapılması isteğim kabul edilmedi'' dedi.
 
Bunun üzerine, kanında alkol olup olmadığının belirlenmesi için Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittiğini, test isteğinin hastane görevlilerince geri çevrildiğini iddia eden Uzun, konuyu ilettiği nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla aynı hastanede, polislerin yaptığı alkol kontrolünden yaklaşık 1 saat sonra kan numunesi verebildiğini, testin sonucunda ise kanında alkol bulunmadığının belirlendiğini söyledi.
 
Hastaneden aldığı rapor ile Rize Emniyet Müdürlüğüne başvurarak cezanın iptali ve ehliyetinin iadesini istediğini dile getiren Uzun, şöyle devam etti:
 
''Ancak yetkililer, isteğimi yerine getirmenin mümkün olmadığını, mahkemeye başvurabileceğimi söyledi. Bunun üzerine, Rize Sulh Ceza Mahkemesine cezanın iptali ve ehliyetimin iadesi isteğiyle dava açtım. Mahkeme, konunun yetkisi dışında olduğu gerekçesiyle 'görevsizlik' kararı vererek davanın Rize İdare Mahkemesinde açılması gerektiğini belirtti. Rize İdare Mahkemesine aynı gerekçelerle açtığım davanın görülmesine ise henüz başlanmadı.''
 
Olay nedeniyle mağdur olduğunu, ticaretle uğraştığı için araç kullanması gerektiğini ifade eden Uzun, ''İşlerimi yapamıyorum. Hayatımda hiç alkol kullanmadım, buna rağmen bana ceza verildi. Davayı kazandıktan sonra sorumlular hakkında tazminat davası da açacağım'' diye konuştu.
 
Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ise konuyla ilgili inceleme başlattıklarını ancak ortada bir hata olsa bile cezanın iptali ve ehliyetin iadesi yetkisinin kendilerinde olmadığını, bu nedenle söz konusu kişinin ehliyetini, ancak dava sonucunda alabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.