1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bugün Berat Kandili
Alınakın İmralıya Gidişi KESİNLEŞTİ

Alınak'ın İmralı'ya Gidişi KESİNLEŞTİ

Kars eski Milletvekili BDP üyesi Av. Mahmut Alınak, önümüzdeki günlerde PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşmeye gidecek.

A+A-

Kars eski Milletvekili BDP üyesi Av. Mahmut Alınak, önümüzdeki günlerde PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmeye gidecek.
Gençler Ölmesin Ocaklar Sönmesin Girişimi’nden (GEOS) yapılan açıklamada, “Kürt meselesinin kansız çözümü konusundaki istek ve önerilerimizi iletmek üzere önümüzdeki günlerde Abdullah Öcalan’la görüşmeye gidecek. Bu görüşmeden sonra Başbakan Recep Recep Tayyip Erdoğan’dan da randevu talep edeceğiz. Başbakan’ın görüşme isteğimizi kabul etmesi halinde hükümet, siyaset ve sivil toplum temsilcilerinin katılacakları bir Demokratik Çözüm Komisyonu’nun oluşturulmasını ve altı ay içinde şiddeti devreden çıkaran bir çözüm paketinin yürürlüğe konulmasını önereceğiz.” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Ümidimiz yoksa da Başbakan’ın bu önerimizi değerlendirmesini temenni etmekteyiz. Ama Başbakan çözümsüzlükte ısrar ederse, gençlerin ölmesine seyirci kalmak istemeyen tüm demokrat kurum ve çevrelerle irtibat kurup birlikte bir Demokratik Çözüm Konferansı düzenleyeceğiz. Bu Konferans çağrı yapmakla kalmayacak, AKP’yi iktidardan uzaklaştıracak kapsamlı bir sivil eylem paketi hazırlayacak. Bu paket yürürlüğe konulduğunda AKP altı ay içinde iktidarı bırakmaya mecbur olacak.
Herhangi bir hükümet (AKP), sorunları çözerek silahlı direnişlerin nedenlerini ortadan kaldırmıyor, ya da kaldıramıyorsa altı aydan fazla görevde kalmamalıdır. Hükümetlerin klasik görevi (hiçbir mazerete sığınmadan) sorunları çözmektir. Hükümetler bu görevi yerine getirmediği için gençler ölüyorsa bu, o hükümetin sonu olmalıdır. İstifa etmiyorsa, demokratik kamuoyunun yıldırıcı tepkisi ile istifa etmek zorunda kalmalıdır.
Hep söylediğimiz gibi hangi ana babadan olursa olsun tüm gençler bizim çocuğumuzdur. Çocuklarımızın ölümüne seyirci kalamayız. Sadece son birkaç gün içinde devlet güçlerince yapılan operasyonlarda 12 PKK’li genç hayatını kaybetti. Bu operasyonlardan da belli olduğu gibi, devlet PKK’yi silahlı eylemlere girişmesi için apaçık tahrik ediyor. Devletin ölümle sonuçlanan bu operasyonlarda kendi kanunlarını dahi çiğnediğini biliyoruz. Ne acıdır ki, insanlık bu ölümlere karşı sessizdir. Her iki taraftan da ölenler emekçi çocuklarıdır. Biz bu kavgayı kardeş kavgası olarak ilan ediyoruz. Kardeş kardeşi öldürmez, öldürmemeli. Devlet ve PKK güçlerini meşru müdafaa halinde dahi bir birlerine karşı silah kullanmamaya çağırıyoruz. Kardeşimizi öldüreceğimize biz ölürüz daha iyi.
Ölüm olacaksa gençler değil biz ölmeliyiz.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum