Alınak'a 14 Ay Hapis Cezası VERİLDİ

Alınak'a 14 Ay Hapis Cezası VERİLDİ

Mahmut Alınak, bir köylüye gözaltına işkence yapan polislere tepki göstermesi nedeniyle yargılandığı davada 14 ay hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-
Eski DEP milletvekili, BDP üyesi Mahmut Alınak, bir köylüye gözaltına işkence yapan polislere tepki göstermesi nedeniyle yargılandığı davada 14 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen karar duruşmasında, polislere hakaret ettiği iddiasıyla Alınak'a 14 ay 17 gün hapis cezası verildi. Kararı temyiz eden Alınak, "Böyle bir suç nedeniyle hapis yatmak şereflerin en büyüğüdür" dedi.
Alınak, yaptığı açıklamada, davaya konu olan olayı şöyle anlattı: "Geçen yıl adli bir vaka nedeniyle Kars polisince gözaltında tutulan Tahsin Orman adlı Digor'lu bir köylünün annesi bana gelerek hukuki yardım istedi. Adliyede gördüğüm manzara karşısında dehşete kapıldım. Tahsin Orman ayakta duramayacak haldeydi. Gördüğü işkencelerden yüzü yaralar içindeydi ve yırtık elbiseleri kurumuş kan gölcükleriyle kaplıydı.
Bir insanın bu dehşet tablosu karşısında öfkelenmemesi mümkün değildi. Başımdan aşağı kaynar sular dökülmüşçesine irkilirken, işkencenin hayvani bir uygulama olduğu şeklinde bir söz söyledim. Sonradan öğrendim ki, oradaki polisler savcıyla işbirliği yapıp hakkımda tutanak düzenlemişler. Savcı işkenceyi soruşturup işkenceciler hakkında dava açacağına polislere hakaret ettiğim gerekçesiyle bana karşı dava açtı."
Bu kararın işkenceci polisleri daha da azdıracağını belirten Alınak, "Mahkeme bu kararla işkencecileri korumuş, kendince de bana gözdağı vermek istemiştir. Böyle bir suçlama nedeniyle hapis yatmak şereftir. Sevinecek olanlar, böyle insanlık dışı bir suça ortak oldukları için hayat boyu kirlenmiş bir ruhun ağır yükü altında ezilmeye devam edecekler. Bir devlet ki yargısı işkencecileri koruyorsa, o devletin adalet, demokrasi, hukuk ve insan haklarını ağza almaya hakkı yoktur."
Kürtçe savunma yapacak
Mahmut Alınak'ın düşünceleri nedeniyle aldığı cezalar 10 yılı buldu. Alınak'ın yarın da Kars 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bir davası var. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Kürtçe dilekçe gönderdiği için yargılanan Alınak, Kürtçe savunma yapacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.