1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu’ndan, Bakan Arslan’a Taziye Telefonu
Alibeyoğlu: Olmadı Konsolos EFENDİ

Alibeyoğlu: Olmadı Konsolos EFENDİ

Serhat Tv Genel Kordinatörü Alican Alibeyoğlu'ndan Azerbaycan Kars Başkonsolosu'na tepki...

A+A-

Serhat Tv Genel Kordinatörü Alican Alibeyoğlu'ndan Azerbaycan Kars Başkonsolosu'na tepki...

Alican Alibeyoğlu'nun açıklamasını aynen yayınlıyoruz..

"Geçmiş dönem Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun çabalarıyla Kars'a ekonomik,sosyal,kültürel anlamda işbirliği temelinde katkısı olması için açtırılan Azerbaycan Başkonsolosluğu hergeçen gün gerçek amacından uzaklaşarak , belli bir kesime dost, diğerlerine düşmanca bir tavır içerisine girmiştir.

Başkonsolos Ayhan Süleymanov her fısatta televziyonumuzla ilgili dedikodular yapmakta.Kars'ın ekonomik anlamda kurtuluşunun Doğu Kapının açılması gerçeği ile yola çıkan tarafsız ve objekif yayınlarıyla Kars halkının gönlünde taht kuran Serhat Televziyonuna duyulan bu düşmanca tavrın nedenini merak ediyorum.

Eğer Süleymanov bilmiyorsa hatırlatmak isterim ki soyadını aldığımız Alibey, zamanında kendi milis kuvvetleriyle Ermeni Daşnak çetelerini yok etmiş,Şahnalar Köprüsü'nü tahrip ederek Kars'a sevk edilen çok miktarda silah ve mühimmata ele koymuş, Arpaçay'ın kurtuluşunda kahramanlıklar göstererek, başta İstiklal madalyası olmak üzere bir çok nişanla ödüllendirilmiştir.

Belki şimdi tek millet iki devlet naraları atanların dedeleri, o zamanlar Ermenilerle kadeh tokuşturuyorlardı.

Başkonsolosu haddini bilmeğe ve yüzyıllardır Kars'ta omuz omuza kardeşçe yaşayan bu insanları bölmeğe çalışma yerine, kendi asli görevini yapmaya davet ediyorum.

Belki kardeş ülke olabiliriz ama unutulmamalıdır ki burası Türkiye Cumhuriyeti'dir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.