1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Bakan Arslan 'Sınır Tüneli'nde İncelemelerde Bulundu
Akyakada Başıboş Köpek KORKUSU

Akyaka'da Başıboş Köpek KORKUSU

Kars'ın Akyaka İlçesi'nde köylerden getirilip merkeze bırakılan başı boş köpekler vatandaşları ve özellikle de çocukları tedirgin ediyor.

A+A-

Kars’ın Akyaka İlçesi’nde köylerden getirilip merkeze bırakılan başı boş köpekler vatandaşları ve özellikle de çocukları tedirgin ediyor.
Kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan başıboş köpekler, vatandaşların korkulu rüyası oluyor. Korku en çok da çocuklar ve öğrenciler görülüyor. Öğrenciler sabah erkenden okula giden ve akşam saatlerinde evlerine dönen öğrenciler bir hayli tedirgin oluyorlar.

Sokak hayvanlarının kısırlaştırılmaması ve hayvan barınaklarının olmamayışı başı boş köpeklerin sayısında da artışlara neden oluyor. Bir yandan köylerden getirilip ilçe merkezine bırakılmaları, diğer yandan da bu ve benzeri sıkıntılar sorunu daha artırıyor.
Yetkililerin bir an önce konuya duyarlı yaklaşarak sokak köpekleri konusunda kalıcı bir adım atması bekleniyor.
Hava karardıktan sonra köpek korkusu yüzünden adeta evlerine hapsolan Akyakalılar, durumdan oldukça rahatsız.
Vatandaşlar, “Merak edilen şu ki; acaba kaç kişinin canı yanacak ki ilçedeki yetkililer bu sorunu çözecekler.” diye dert yanıyorlar.
Belediyenin bu konuyla ilgili acilen atacağı adımlar ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun alacağı kararlar merakla bekleniyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum