1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. 'Sovyet Ermenileri Öyküleri' Latin Alfabesiyle Kürtçe'de
Aksoy: Maymun Heykeli YAPACAĞIM

Aksoy: Maymun Heykeli YAPACAĞIM

İnsanlık Anıtı'nın heykeltıraşı Mehmet Aksoy'dan ilginç fikir...

A+A-

İnsanlık Anıtı'nın heykeltıraşı Mehmet Aksoy'dan ilginç fikir...

Kars Belediyesi’ne mahkemenin aldığı kararı gerekçe göstererek “İnsanlık Anıtı’nın yıkımı durdurun” diye dilekçe gönderen heykeltraş Mehmet Aksoy, yaşadıklarından esinlenerek elinde cep telefonu olan bir maymun heykeli yapacağını söyledi.

Kars Belediyesi’nin yıkmak istediği İnsanlık Anıtı ile ilgili yeni bir sürece girildi. İdare Mahkemesi’nin aldığı yürütmeyi durdurma kararının ardından gelecekte anıtın yerinde kalıp kalmayacağı yargı sürecinin işlemesiyle ortaya çıkacak.

ESİN KAYNAĞI BAŞKAN’IN TAVRI

HABERTÜRK’e konuşan Mehmet Aksoy, anıtı yıkmaya çalışan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un, tavrından ötürü kendisine esin kaynağı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Aslında şu sıralar hiç yeni bir heykel yapma niyetinde değildim. Ama Belediye Başkanı anıtın yıkımının çok kolay olacağını söylemiş. Onun bu tavrından esinlendim. Bu nedenle bir heykel yapmaya karar verdim. Elinde cep telefonu olan bir maymun heykeli yapacağım ve bunu da Kars Belediyesi’ne hediye edeceğim” dedi.

Aksoy, bu arada avukatları aracılığıyla Kars Belediyesi’ne gönderdiği dilekçesinde, Erzurum İdare Mahkemesi’nce durdurulduğu için ihale süreci dahil yıkıma yönelik girişimlerin hukuksal ve cezai sonuçlar doğuracağını hatırlatıp “Yıkım sürecini durdurun” dedi. Aksoy ayrıca Başbakan’ın açılışını yaptığı ve iki katının kaçak olduğu iddia edilen otelle ilgili bir yıkım kararı olup olmadığını da sordu. Aksoy’un avukatları Turgut Kazan ve Aslı Kazan Gilmore, dilekçede, mahkemenin durdurma kararında yer alan Belediye Meclisi’nin “yetkisiz” olduğu vurgusuna bakılarak, Belediye Encümeni kanalıyla yıkımın gerçekleştirilebileceği yanlışına düşülmemesini istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.