1. HABERLER

  2. Aksoy: Anıt Hakkında YIKIM KARARI Yok
Aksoy: Anıt Hakkında YIKIM KARARI Yok

Aksoy: Anıt Hakkında YIKIM KARARI Yok

Heykeltıraş Mehmet Aksoy, 'Anıtlar Yüksek Kurulundan anıtın yıkılması yönünde bu zamana kadar tam anlamı ile bir karar çıkmamıştır' dedi.

A+A-
Kars’ta polemiğe dönüşen heykel ile ilgili olarak açıklama yapan anıtın Heykeltıraşı Mehmet Aksoy, ‘Anıtlar Yüksek Kurulundan anıtın yıkılması yönünde bu zamana kadar tam anlamı ile bir karar çıkmamıştır’ dedi.
Geçtiğimiz günlerde MHP il Başkanı Oktay Aktaş’ın yapmış olduğu basın toplantısı sonrasında gazeteler de çıkan haberler üzerine Heykeltıraş Mehmet Aksoy bir açıklama yaptı.
Aksoy yaptığı açıklamada şunları söyledi. “İnsanlık Anıtı ilgili olarak çıkartılan yıkım kararı Anıtlar Yüksek Kuruluna gitti. Daha sonra yıkım kararı ile ilgili bir karar çıkmadı. Anıtlar yüksek kurulunun kararı ile bir bilirkişi heyeti oluşturulacak ve Kars’ta yeniden incelenecek ve karara bağlanacaktır. Bunların söyledikleri sadece bir uydurmadır. Hiçbir zaman Anıtlar yüksek kurulundan şu ana kadar bir yıkım kararı daha çıkmamıştır. Sadece Erzurum Anıtlar Yüksek Kurulundan böyle bir karar çıktı ve daha sonra bu karar Anıtlar Yüksek Kuruluna geldi. Daha sonrada Kültür Bakanlığı bu karara müdahale etti ve yanlış olduğuna karar verdi. Müfettişler geldi ve incelemelere sonrasında Anıtın doğru dürüst yerine yapıldığını ve daha önce ki anıtlar kurulu kararına uygun olduğu söyleniyor. Bunlar sadece spekülasyon yapıyorlar. Biz bu anıtı daha önce Kars’ta toplanan Anıtlar Yüksek Kurulu’nun yapmış olduğu karar üzerine inşasına başladık. Dolayısı ile kaçak inşaat gibi bir şey söz konusu değildir. Bu nedenle anıtın yıkılması için Mevcut Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş ilgilendiren bir husus olduğunu düşünmüyorum. Ben hiçbir partili değilim. Heykel sanatının partisi olmaz. Heykel partiler üstüdür. karar verecek durumda değildir. Bunlar heykel kültüründen yoksun kişilerdir. Bunu da hakaret olarak anlamasınlar. Zaten heykel kültürü Türkiye’de de yoktur. Bunlar olayı politize etmeğe çalışıyorlar. Ben heykel sanatının politika üstünde Biz partili değiliz. Sanatı politikleştirmesinler. Sanatı Partizanlaştırmasınlar” diyerek tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.