AKPli Vekilin Genel Affı Kısa SÜRDÜ

AKP'li Vekilin 'Genel Affı' Kısa SÜRDÜ

Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, barış ortamının tesis edilmesi halinde 'genel af'fın da gündeme gelebileceğini söyledi. Ancak Akdağ partisinden de yükselen tepkilerin ardından sözlerini 'düzeltt

A+A-

Kürt sorunun çözümüne ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın talimatıyla bölgede bir haftadır çalışmalarda bulunan AKP’li beş milletvekili, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, gazetecilerle görüşürken heyetten Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, barış ortamının tesis edilmesi halinde ’genel af’fın da gündeme gelebileceğini söyledi. Ancak Akdağ partisinden de yükselen tepkilerin ardından sözlerini ‘düzeltti’.

Basın toplantısı yaparak temaslarını anlatan Akdağ hükümetin Kürt sorununa ilişkin yaptığı çalışmaları anlattıktan sonra “Silahın bırakıldığı ortamda hükümet ciddi reformlar yapabilir. Barış ortamı tesis edilirse bu atmosferde genel af da gündeme gelebilir. Örgüt üst yönetiminden 250-300 kişi üçüncü ülkelere gidebilir. Diğerleri demokratik ortama katılarak siyasal alanda faaliyet gösterebilir” dedi.

Bozdağ: Öyle bir şey yok
Akdağ’ın bu sözleri geniş yankı uyandırdı. Ancak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ gazetecilerin “Genel af çalışması var mı?” sorusuna, “Böyle bir çalışma yok. Sayın milletvekili neye göre açıklama yapmış bilmiyorum. Partide de hükümette de böyle bir çalışma, konuşma, geleceğe dönük bir şey kesinlikle söz konusu değil. Milletvekili kendi şahsi görüşünü ifade etmiş olabilir” yanıtını verdi.

Akdağ: Çarpıtıldı
AKP ’li Abdurrahim Akdağ akşam saatlerinde tartışma yaratan sözlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Sözlerinin ‘çarpıtılarak’ haber yapıldığını savunan Akdağ, “Barış ortamı tesis edilirse genel affın geleceğini belirtmeme rağmen ‘PKK’ya genel af gelebilir’ şeklinde başlıklar atılmıştır. Çarpıtıldığı görülüyor. Bu durumu kınıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.