1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. (Özel Haber) Bebeğine Üç Ay Ömür Biçilen Annenin Feryadı Yürek Dağladı
AKPli Eronat Toprak Kayması DİYOR!

AKP'li Eronat 'Toprak Kayması' DİYOR!

1990'li yıllarda Diyarbakır'da JİTEM merkezi olarak kullanılan binanın bulunduğu alanda yapılan kazılarda, şu ana kadar 23 kişiye ait kemik ve kafatası bulundu.

A+A-

1990’li yıllarda Diyarbakır’da JİTEM merkezi olarak kullanılan binanın bulunduğu alanda yapılan kazılarda, şu ana kadar 23 kişiye ait kemik ve kafatası bulundu.

Konuyla ilgili konuşan AKP’li milletvekili Oya Eronat ise, “kemikleri gördüm, üst üst yığılmış, toprak kayması olabilir” dedi.

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde bulunan ve 1990’lı yılarda Jandarma Merkez Komutanlığı, Diyarbakır Cezaevi ve Adliye binasının bulunduğu alanda bir süre önce başlatılan restorasyon çalışması sırasında bulunan insan kemikleri her gün artıyor. Bununla ilgili konuşan AKP’li milletvekili Oya Eronat ise, “kemikler üst üste toprak kayması olabilir” dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde, terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesi amacıyla kurulan alt komisyonda, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Coşkun Üsterci’nin, “Diyarbakır’daki kemiklerin failleri JİTEM’dir açıklamasına” AKP’li milletvekili Oya Eronat’tan tepki geldi.

Katillerin JİTEM olduğu açıklamasına şaşırdığını belirten Eronat, “Ben de oraya gittim. Toprak kaymış olabilir. Alternatifler düşünülmeli” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.