AKP'ye İÇTİLER

AKP'ye İÇTİLER

Facebook üzerinden başlatılan ’AKP’ye içiyoruz’ kampanyası düzenleyenler, Türkiye'nin çeşitli noktalarında bir araya geldi ve alkol satışına sınırlama getirilmesini içki içere

A+A-
Facebook üzerinden başlatılan ’AKP’ye içiyoruz’ kampanyası düzenleyenler, Türkiye'nin çeşitli noktalarında bir araya geldi ve alkol satışına sınırlama getirilmesini içki içerek protesto etti.
 
Taksim Sanat Galerisi önünde bir araya gelen vatandaşlar, yeni yapılan düzenleme ile alkol satışına sınırlama getirilmesini içki içerek protesto etti. Sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden örgütlenen içki yasaklarına karşı olanlar Taksim Meydanından önce Galatasaray Lisesi önüne geldi. Burada bir süre slogan atan grup daha sonra Tünel Meydanı'na yürüdüler. 
 
Yürüyüş sırasında AK Parti aleyhine slogan atan grup ellerindeki içkileri içti. Alkol yasağının demokrasiyle bağdaşmadığını dile getiren eylemciler, ellerindeki içkileri içip sloganlar attı. Eyleme katılan İbrahim Tekin Başbakan’ın "tıksırıncaya kadar içiyorsunuz" sözlerini eleştirerek AK Partinin Türkiye genelinde uygulamaya çalıştığı alkol yasağına karşı toplandıklarını söyledi.
 
Eyleme katılan ve 18 yaşına yeni giren Ceren Ataş ise 24 yaş sınırlamasına tepki gösterdi. Ataş; ’Biz 24 yaş olayına tepki olarak toplandık. O kadar özgürlük, eşitlik derken böyle bir şeyin kısıtlanması yanlış bunu protesto ediyoruz.’ Diye konuştu. Eyleme Tekirdağ Şarköy’den katılan başka bir eylemci ise içki yasağını, içki zammını protesto etmeye geldiğini söyleyerek Başbakan’ın ’Tıksırıncaya kadar içiyorlar’ sözüne ise ’Parasını o mu veriyor’ diye tepki gösterdi. Eyleme Alman vatandaşlarda katıldı. Ellerindeki içkileri içen Alman kadınlar herkesin içmesini ve içkinin serbest olması gerektiğini söyledi.
 
Eyleme katılanlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 
MODA'DA SLOGAN
Daha önce de defalarca içki eylemi yapılan Moda İskelesi’nde Saat 20.00 sıralarında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup ellerindeki içki bardaklayla hükümetin aldığı içki yasağıyla aldığı kararları protesto etti. Tütün ve Alkollü İçecekler Yasası’nda yapılan değişiklikle ilgili yapılan eylemde grup üyeleri içki şişelerini havaya kaldırarak sloganlar attı.
 
Yazarlar Sendikası 2’nci Başkanı Mustafa Köz ise "Bu küçük bir müdahale olarak görünmesin. Diğer alanlarada kapı açacak. Kendi yaşam biçimlerine uymayan şeyleri yok etmeye çalışıyorlar. Böyle bir anlayışları var" dedi.
 
Eyleme katılan Ekin Çalışır, "İçki zararlarından devletin beni korumasına gerek yok. 18 yaşındaki evlenibiliyor. Silah alabiliyorsam. İçki de içebilirim. Önemli olan insanların bilinçli olması. İçkiyi dozunda içmek gerekir. O zaman devlet kayak yapanları da korusun. Düşebilir ayaklarını kırabilirler" dedi. AK Parti alehine "Gün gelecek devran dönecek. AKP halka hesap verecek. AKP şaşırma sabrızımı taşırma" şeklinde slogan atan grup sessiz bir şekilde dağıldı.
 
EDİRNE'DE KINAMA
Edirne’nin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesi’nde, biraraya gelen ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grup yanlarında getirdikleri içkileri banklarda oturarak içti. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin alkole getirdiği sınırlamaları protesto etmek için biraraya geldiklerini ifade eden eylemciler, "Alkolü engelleyeme çalışan tüm yöneticileri kınayarak, özgürlüğümüzü kutluyoruz" dedi.
 
Bazı eylemciler ise sadece eğlenmek amacıyla alkol aldıklarını söyledi. Yaklaşık yarım saat cadde üzerinde alkol alan grup, daha sonra caddeden ayrıldı. Saraçlar Caddesi’ne yakın alanlarda güvenlik önlemi alan polis ekipleri ise alkollü grubu uzaktan izlemekle yetindi.
 
İZMİR'DE KADEHLER KALKTI
Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda toplanan 500 kişilik grup, ellerinde içkilerle, hükümeti ve Bülent Arınç’ı "AKP’ye İçiyoruz" sloganıyla protesto ederek, kadehlerini kaldırdı.
 
Aşırı soğuğa rağmen Gündoğdu Meydanı’nda toplanan 500 kişilik bir grup, zaman zaman hükümet aleyhine sloganlar atarken, "10’ncu Yıl Marşını" da defalarca söyledi. AKP ve Bülent Arınç için kadehlerini kaldıran topluluk, içtiği alkol şişeleriyle de "AKP" yazıp, önünde poz verdi. Eylem, güvenlik güçlerinin gözetiminde, sorunsuz şekilde sona erdi.
 
BARTIN: ALKOLİK DEĞİLİZ AMA..
Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda, toplanan yaklaşık 50 genç, alkollü içki satışına 24 yaş sınırlaması getirilmesi üzerine basın açıklaması yaptı. Halaylar çeken, ellerinde boş biraları bulunan gençler, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı’nın altında bulunan Tekel bayisinin tentesinde bulunan bira reklamlarını gösterdi.
 
Basın açıklamasını okuyan Damla Ezgi Uzun, "Hiçbirimiz alkolik değiliz ve bunu savunmuyoruz. İnsanların alkolik olmalarını engellemek, insanların sosyal ortamlarını kısıtlayarak olmaz. Alkolü ortadan kaldırmak değil, insanları alkolik olmaya iten zemini kaldırmak gerekli. Sağlıklı, eğitimli, kafası çalışan bireyler yetiştirmek gerekir. Ülkelerin kalkınması, eğer alkolle orantılı olsaydı, alkol tüketimi yüksek olan Avrupa ülkelerinden ileri düzeyde olmamız gerekirdi. Yaşam koşulları yeterli, sorunsuz ve iyi yetişmiş bir birey ne zaman nerede ne içeceğini bilir. Demokratik hak insan içindir" dedi.
 
ANKARA'DA DÖVİZ VE PANKARTLAR
Ankara’da bir grup, "Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği" protesto etti.
 
Kuğulu Park’ta toplanan grup, ellerinde döviz ve pankartlarla yönetmeliği protesto etti. Grup adına yapılan açıklamada, ateşli silahlarda ruhsat alma yaşının düşürülmesine karşın alkollü içeceklerin satış ve sunumunda yaşın yükseltilmesinin dikkati çektiği ifade edildi.
Gruptakiler daha sonra yanlarında getirdikleri alkollü içecekleri içtiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.