1. HABERLER

  2. Ermeni Güzeli, Turizm Güzeli SEÇİLDİ
AKP'li Mahmut Esat Güven'e LİNÇ

AKP'li Mahmut Esat Güven'e LİNÇ

AKP Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven'le ilgili Sözcü Gazetesi'nin iddiaları gündem yarattı..

A+A-
MHP, AKP Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven'in milletvekilliğin yeniden değerlendirilmesi için İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvurdu.
MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, İl Başkanlığı binasında düzenlendiği basın toplantısında, 2007 yılındaki genel seçimlerde AK Parti'den milletvekili seçilen Mahmut Esat Güven'in Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 8 Eylül 1982 tarihinde 20 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldığını belirterek, tüm kamu haklarının yasaklandığını söyledi. Milletvekili Güven'in istifa etmesi gerektiğini savunan Aktaş, İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na dilekçeyle başvurarak Güven'in milletvekili olma yeterliliğinin olup olmadığını öğreneceklerini söyledi.
Haberin Devamı…

AKP’Lİ MAHMUT ESAT GÜVEN’E LİNÇ
AKP Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven'le ilgili Sözcü Gazetesi’nin iddiaları gündem yarattı..
İddialar Abdullah Öcalan ile arkadaşlığı ve MHP’li Hüseyin Uçar'ı sokak ortasında vurdu...
İktidar partisine yönelik ağır eleştirileri ile bilinen ve referandum için açıkça “hayır” propagandası yapan Sözcü Gazetesi'nin son iddiası…
AKP Kars Milletvekili olan Güven, solculuk dönemi olan 15 Aralık 1977'de ülkücü Hüseyin Uçar'ı sokakta tabancayla öldürdüğünü iddia etti.

Haberin Öncesi…

Başbakan Tayyip Erdoğan, Meclis kapanmadan önce partisinin son grup toplantısında Anayasa değişikliğini anlatırken, 12 Eylül'de idam edilen gençleri anmış ve ağlamıştı. Referandum kampanyasını ''12 Eylül'le hesaplaşma'' üzerine kuran Erdoğan, her fırsatta MHP tabanından oy istedi.

Gençlerin 12 Eylül'de mağdur edildiğini anlatan Erdoğan, çok önemli bir gerçeği atladı. Yıllardır gizlenen o gerçeği SÖZCÜ açıkladı. İşte o haber:

Haber, Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 8 Eylül 1982 tarihinde aldığı karara dayanıyor. Şimdi AKP'nin Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, o dönemde ''adam öldürmek ve 6136 sayılı kanuna muhalefet'' suçundan hüküm giydiği ve mahkeme kararında vekilin, ülkücü genci öldürdüğü iddia ediliyor.

Gazetenin yayınladığı habere göre, AKP Kars milletvekili Mahmut Esat Güven, 33 yıl önce 15 Aralık 1977 tarihinde Ankara'nın merkezi semti Kızılay’da Yüksel ve Konur sokaklarının kesiştiği yerde ülkücü Hüseyin Uçar ile karşılaştı. Güven, silahıyla önce bir ardından, 4 kez ateş etti. Hastaneye kaldırılan Ülkücü Uçar yaşamını yitirdi.

Olaydan sonra Mahmut Esat Güven, 5 tanık tarafından teşhis edildi.

20 YIL CEZA ALDI 9 YIL HAPİS YATTI
Mahkeme, yaptığı yargılama sonucunda Güven’i, 20 yıl ağır hapis, 10 ay hapis, 416 lira para cezası ve ''müebbet kamu hizmetlerinden yasaklanması'' yönünde mahkum etti. AKP'li Güven, 9 yıl yattıktan sonra cezaevinden ömür boyu kamu hizmetlerinden yasaklanarak çıktı.

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 8 Eylül 1982 tarihinde aldığı kararda Mahmut Esat Güven'e 20 yıl hapis cezası verildiğin yer alıyor.

BEN ÖLDÜRMEDİM SUÇ ÜZERİME KALDI
AKP Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, ''1977’de bir mahkumiyetiniz var, adam öldürmüşsünüz?'' sorumuz üzerine ''Aradan 33 yıl geçmiş, niye şimdi bunlar ortaya çıkartılıyor'' diye tepkisini dile getirdi. AKP'li vekil, o olayı kendisinin işlemediğini ancak suçun üzerinde kaldığını savundu. AKP'li Güven: ''Bir iftira. Benim yaptığım olay değil, ben öldürmedim. Ancak suç üzerimde kaldı. Benim bu olayı işlemediğimi onun (Hüseyin Uçar) ailesi de biliyor. Ben o çocuğu tanımıyordum. Göz göre göre biz suçlandık.''


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum