1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Sosyal Medya Düzenlemesi Meclis'e Sunuldu
AKP'de Akraba Aday OLAMAZ!

AKP'de Akraba Aday OLAMAZ!

AKP ve MHP adaylık sürecini başlattı. AKP'de adaylara akrabalık yasağı var. Siyasi partiler Haziran ayında yapılacak genel seçim öncesi hazırlıklarını başlattı.

A+A-
AKP ve MHP adaylık sürecini başlattı. AKP'de adaylara akrabalık yasağı var. Siyasi partiler Haziran ayında yapılacak genel seçim öncesi hazırlıklarını başlattı.
AKP milletvekili aday adayları için kırmızı çizgileri belirledi. Bakan, milletvekili, belediye başkanı, parti ve örgüt yöneticilerinin 2. dereceye kadar olan akrabaları aday olamayacak.
AKP'nin bu kararı ile bir ara tartışma konusu olan Başbakan Erdoğan'ın kızının adaylığının önü de tamamen kesilmiş oldu. Aday olmak isteyen il yöneticileri 15 Ocak'a kadar istifa edecek. MHP'de de adaylık süreci başladı. Aday olmak isteyen il yöneticileri 31 Aralık'a kadar görevlerinden ayrılmak zorunda. Üç büyük ilin yöneticisi istifasını verdi. MHP'li il yöneticilerinin istifasının 20'yi bulması bekleniyor. Milletvekili adaylık süreciyle ilgili tartışma AK Parti MYK'da masaya yatırıldı. Toplantıda genel seçimlerde aday adayları için uygulanacak kriterler ele alındı. Buna göre Bakan, milletvekili, belediye başkanı, parti ve örgüt yöneticilerine yönelik '2. derece yakınlara aday adayı kıyağı' uygulamasına daha önceki seçimlerde olduğu gibi Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde de izin verilmeyecek. Karar 2. dereceye kadar yakınları kapsayacak. MYK üyeleri genel seçimlerde aday adayı olmak isteyen örgüt yöneticilerinin 15 Ocak 2011 tarihine kadar görevlerinden istifa etmelerini kararlaştırdı. MHP'de de adaylık süreci için start verildi. Aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde teşkilatı yöneticileri için tanınan süre dolmak üzere. Adaylar 31 Aralık'a kadar istifalarını vermiş olacak. İstifasını veren milletvekili adayları arasında, Malatya İl Başkanı Ömer Ekici, İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, İzmir İl Başkanı Musavat Dervişoğlu, Hatay il Başkanı Şefik Çirkin dikkat çekiyor. Aralarında Kars, Karabük, Bartın, Kayseri, Eskişehir, Burdur, Uşak, Gaziantep ve Sakarya il başkanlarının yer aldığı yaklaşık 20 il ve ilçe başkanının da istifası bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.