Akkayadan AKPli Vekillere TEŞEKKÜR

Akkaya'dan AKP'li Vekillere TEŞEKKÜR

CHP'li Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, ilçenin içme suyu sorununun aşılması konusunda öncülük eden AK Partili vekillere teşekkür etti.

A+A-

CHP’li Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, ilçenin içme suyu sorununun aşılması konusunda öncülük eden AK Partili vekillere teşekkür etti.
Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akaya, bu teşekkürünü de Belediye çalışanları ve basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar yemeğinde dile getirerek, su projesinin kısa zamanda hayata geçirileceği müjdesini de verdi.

Arpaçay İlçesi’nde kenti evinin bahçesinde verdiği iftar yemeğinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Enver Akaya, “Davetimiz üzerine Kars’tan gelerek yemeğe katılan tüm gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca yine ilçemizden Belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Arpaçay’ın CHP’li Belediye Başkanı Enver Akaya, sıkıntılarına da değinerek, “En çok da su sorunumuz vardı. 30 yıldır kanserojen maddesi yayan As-Pes borularından gelen suları içtik. Bu suyu da güçlü verdiğimiz zaman tesisatı patlatıyordu az verdiğimiz zaman ise yüksek yerlere su çıkaramıyorduk. Böylelikle de vatandaşımız mağdur oluyordu. Hele hele bu Temmuz ve Ağustos ayında vatandaşımızın mağdur olması hem bizi, hem belediye çalışanlarını hem de Arpaçay halkını üzmüştür. Ama Türkiye’deki bürokrasi böyle işliyor. Siyasi iktidarlar, siyasi hükümetler hem işlerinin yoğunluğu hem de seçimden yeni çıkmaları nedeniyle su sıkıntımız biraz uzamış oldu. Sonra işi bu boyuta getirdik ve suyun projesini hazırlayıp onaylattırdık ve programa aldırdık. Belediyemizin çok borcu olduğundan dolayı hep para bulamadık.” diye konuştu.
Akkaya daha sonra şunları söyledi:
“Para bulamadığımızdan dolayı işimiz bir yıl sonraya ertelenecekti. Bunun ertelenmemesi için AK Parti Milletvekilleri sayın Ahmet Arslan ve sayın Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Biz siyaset için değiliz, biz Kars’ın hizmeti için varız” dediler. Parti ayrımı gözetmeksizin, canı gönülden, yürekli bir şekilde genel müdürlüklere giderek bizim su sorunumuzla yakından ilgilenmişlerdir. Sonra da İlçemiçin su projesini programa koydurdular. Bunun müjdesini vermek için sizleri buraya davet etmiş oldum. AK Parti Milletvekillerinin bu ulvi davranışları şahsımı da, belediyemizi de, ilçemizi de çok onure etmiştir. Sizlerin huzurunda Sayın Milletvekillerimize hürmetlerimi, saygılarımı ve şükranlarımı bildiriyorum. Aynı hizmetlerinin Kars için yarlı olacağına inanıyorum. Aynı kararlılıklarını seçim sürecine kadar devam ettireceklerini de gördüm ve anladım.”
Akkaya, su projesiyle ilgili de şu bilgileri verdi:
“Suyumuzu eski kaynağımızdan gölün kenarındaki sudan getiriyoruz. 18 kilometre isale hattımızdır. Suyumuz sağlıklı ve kullanışlıdır. Bugüne kadar bürokratik engeller vardı. Bu engelleri de AK Parti Milletvekillerimiz aştılar. Projemiz 4 milyon TL’lik bir projedir. Belediyenin İller Bankası’na borcu olduğundan dolayı 2 milyon TL’sini biz karşılayacaktık, 2 milyon TL’sini de İller Bankası hibe edecekti. Bizim de 2 milyon TL’yi bulma gücüne sahip olmamamızdan dolayı İller Bankası’na da borcumuz olduğu için sıkıntıya girdik. Bu 2 milyon TL’lik sıkıntımızı AK Partili milletvekillerimizin sayesinde hallettik.”
Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer de bir konuşma yaparak, “Gazetecilerin hemen hemen hepsinin sizin davetinize iştirak etmesinden mutluluk duydum. İkinci bir mutluluğumda bir söz vardır, “Değerli insan yapılan bir iyiliği düşmanı da olsa takdir eden insandır”. İki milletvekillimizin Arpaçaylılara yaptığı katkıdan dolayı takdir ettiniz. Ayrıca bu da biz gazetecileri mutlu etti. O yönüyle iki güzelliği bir arada yaşadık. Ayrıca, misafirperverliğiniz içinde size teşekkür ediyoruz.” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.