Akçakoca ve Arpaçay Kardeş OLDU !

Akçakoca ve Arpaçay Kardeş OLDU !

Kars'ın Arpaçay İlçesi ile Düzce'nin Akçakoca İlçesi kardeş ilçe oldu.

A+A-

Kars'ın Arpaçay İlçesi ile Düzce'nin Akçakoca İlçesi kardeş ilçe oldu. Kardeş ilçe protokolü her iki ilçenin CHP'li Belediye Başkanları arasında imzalandı.

Arpaçay Belediye Başkanlığı'nda düzenlenen tören bir araya gelen Arpaçay Belediye Başkanı ile Düzce Akçakoca Belediye Başkanı burada ortak protokolü imzalayarak kardeş ilçe oldular.

Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, Türkiye'de herkesin bir biriyle kardeş olduğunu söyledi.

Başkan Akkaya; "Bu ülkede herkesin birbirileriyle kardeş. Bizler herkesi kardeş olarak görüyoruz ve halkalar kardeştir. Bu kardeşliği biraz daha yakınlaştırdık ve bin 400 kilometre değil de daha yakınlaştık. Zaten onlar Meliköylü vatandaşlarımızla Akçakoca'da kardeşçe yaşıyorlar. Zaten Meliköy Arpaçay'a 10 dakikalık uzaklıktadır. İki belediyenin kardeş olmasında Meliköylülerin büyük emeği oldu. Bu nedenle tüm Meliköylü olup da Akçakoca ve Türkiye'nin her yerinde yaşayan her kese çok teşekkür ediyorum. Her kesin gönlünde iki ilçemiz kardeş olsun diye bir sevda vardı. Daha sonra da ne yardan nede sevdadan vazgeçtiler. Yani ne sizden, ne de benden vazgeçmediler. Lütfederek kardeş belediye olmamız için karar verdiler ve bizlerde bu kararlara uymaya karar verdik. Umuyoruz ki bu kardeşlik sonsuza kadar devam edecek. Böylesinde bir kardeşlik köprüsünün kurulmasında sevgili hemşerilerimiz ön ayak oldular. Onlara minnet duyuyor ve teşekkür ediyorum" dedi.

Akçakoca Belediye Başkanı CHP'li Fikret Albayrak ise bugün burada tarihi bir an yaşadıklarını ifade etti.

Albayrak; "1960'lı yıllarda Akçakoca yeni bir kültürler tanıştı. Akçakale halkı Arpaçay'ın Meliköy Köyü'nden gelen vatandaşlarla tanıştı. Yani çok bilinmeyen bir Doğu kültürüyle tanıştık ve birlikte yaşamaya başladık. Aslında daha önce bunu bizim dedelerimiz yaşadı. Bu vatandaşlarımızın sayısı arttı. Meliköyden gelen insanların çocukları daha sonra da Akçakocalı olarak doğdular. Onlarda şimdi " bizler aynı zamanda Akçakocalıyız" da diyorlar. Bizde tamamını bir Akçakaocalı olarak görüyoruz. Benimde gençliğimden bu yana günlük yaşamın her alanında Karslılarla birlikte yaşadık ve yaşamaya da devam edeceğiz. Yani artık kültürlerimizde kaynaştı. Birçok dernek kuruldu. Bende şahsım olarak her kese insan olarak bakar ve değer veririm. Yaşam şeklimiz de bu şekilde oluştu" dedi.

Daha sonra kardeşlik protokolü imzalandı, karşılıklı hediyelerin takdimi yapılarak, hatıra fotoğrafları çektirildi. Akçakoca heyeti daha sonra Arpaçaylılarla birlikte şehir turu attı.

İmzalanan Kardeşlik protokolüyle birlikte her iki ilçede de ilçe adlarını taşıyan park yapımları, yeşillendirme çalışmaları yapılacağı gibi sosyal ve kültürel etkinliklerinin yanında ekonomik desteklerde sağlanması hedefleniyor.

Kardeş İlçe protokülü törenine Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, Akçakoca Belediye Başkanı CHP'li Fikret Albayrak, Akçakoca Karslılar Dernek Başkanı Şerefettin Polat, Düzce Karslılar Dernek Başkanı Zarif Top, Bursa Karslılar Derneği Başkanı Alibey Top, Akçakoca Belediyesi birim müdürleri ve Akçakoca'nın ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.