1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Meteoroloji'den İl İl 'Sağanak ve Kar Yağışı' Uyarısı
Akaryakıt İstasyonu Kaldırımı İşgal ETTİ

Akaryakıt İstasyonu Kaldırımı İşgal ETTİ

Kars merkez Şehitler Mahallesi'nde inşaatı devam 'akaryakıt istasyonu' kaldırımı işgal etti.

A+A-

Kars merkez Şehitler Mahallesi’nde inşaatı devam “akaryakıt istasyonu” kaldırımı işgal etti.

Kars’ın ana giriş bulvarlarından İnönü Caddesi üzerinde yapımı devam eden “Aytemiz” markalı istasyon, cadde üzerinde bulunan bazalt taş kaldırımı sökerek kendi arsasına dâhil etti.

Serhat TV’nin haberine göre, üzerinde vatandaşların yürüdüğü kaldırım şimdi akaryakıt istasyonuna ait oldu.

İşte O Haber…

“Geçtiğimiz senelerde eski garajlar mevkiinde kurulan bir istasyonun hemen ön tarafına yaptırdığı çiçeklik yaya ve araç trafiğini olumsuz etkilediği gerekçesiyle yıkılmıştı.

Şimdi yapımı tamamlanan bu istasyon, vatandaşın can güvenliğini sağlayan kaldırımı söküp kendi arsasına dahil etmesiyle birlikte istasyonun önüne yaptırdığı çiçeklik sizce yaya ve araç trafiğini olumsuz etkilemiyor mu?

Halka ait olan alanların özel şahıs ve kurumlarca neredeyse el konularak bireysel çıkarları için kullanılması, özellikle yayalara ait olması gereken kaldırımlarda açık olarak görülmektedir.

Bu sorun sadece ilimizde değil, tüm il ve ilçelerde yaşanmaktadır. Şehirlerin her sokak ve caddesinde sürekli olarak yaşanan ve yayaların gündelik hayatını oldukça zorlaştıran, herkesin verdiği vergilerle yapılan kaldırımlar siyasi ve ekonomik yönden güçlü görünen, hatırı sayılır işyerleri ve araç sahipleri tarafından işgal edilmekte, bu durum nedense sorumlu olan yetkililerce görmezlikten gelinmektedir.

Yayalara ait olması gereken kaldırımların gasp edilmesine seyirci kalan sorumlu kurumlar yapılan haksızlığa ortak olup, halkın kendilerine verdiği yetkiyi ihlal etmektedirler. Böylece görevlerini yapmayarak, varlıklı ve nüfuzlu kesimlerin kural ve yasalara aykırı olan bu davranışlarını yok sayıp, görmezlikten gelerek açıkça destek verip korumaktadırlar.

Devlet kurumlarının en temel görevlerinden birisi kamu düzenini sağlamak, yasaları herkese eşit olarak uygulamak, ihlaller yapıldığında belirlenen yaptırımları yerine getirmektir. Bu işgal durumları neden engellenmez, kural tanımayanlara gereken cezai uygulamalar niçin yapılmaz anlamak mümkün değildir.”

Haberin Videosu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum