1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Akademik Taciz Dinlemeye TAKILDI
Akademik Taciz Dinlemeye TAKILDI

Akademik Taciz Dinlemeye TAKILDI

Sundura çetesi operasyonunda gözaltına alınan İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi S.T.'nin taciz içeren sözleri dinlemeye takıldı. Taciz edilen 7 öğrencinin ifadesi alındı.

A+A-

Sundura çetesi operasyonunda gözaltına alınan İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi S.T.'nin taciz içeren sözleri dinlemeye takıldı. Taciz edilen 7 öğrencinin ifadesi alındı.

İstanbul'da, bir suç örgütüne yönelik operasyonda aralarında eski polis Güniz Akkuş ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi S.T.'nin de bulunduğu 39 kişi gözaltına alınmıştı.

Yaralama, kurşunlama, darp ve tehdit iddiasıyla suçlanan şüphelilere yönelik takip sırasında sosyolog S.T.'nin cinsel içerikli konuşmaları dinlemeye takıldı. S.T.'nin kendisinden yardım isteyen kız öğrencileri taciz ettiği belirlendi.

Tacize uğradıkları tespit edilen 7 öğrencinin emniyette ifadeleri alındı. Öğrencilerden bazıları şikayetçi oldu.
P

olis tacizle ilgili İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne'de bilgi verdi.

Akşam gazetesinin haberine göre birinci sınıf öğrencisi şikayet dilekçesinde, 'S.T. kendisini güçlü biri olarak tanıtıyordu. Ondan burs alabilmek için yardım isted

m. Telefonla aradım. Odasına çağırdı. Gittiğimde burs konusundan hiç bahsetmeden direkt başka konulara geçti. Tavırları ve sohbetin içeriği değişmeye ve rahatsız eder bir hale gelmeye başladı.

Kimi dokundurmalarla ve açık açık söylemese de kimi imalarla benden hoşlandığını söyledi. Ben odadan çıkarken bu tavırdan rahatsız olduğumu söyledim. O da bana bir daha düşün istersen dedi. Benimle birlikte olmak istedi. O dönem çok zor günler geçirdim. İntiharı bile düşündüm Bir daha S.T ile görüşmedim, derslerine girmedim' dedi.

S.T.'nin öğrencileri arasında yer alan ve iki yıl önce üniversiteden mezun olan başka bir mağdur ise, S.T'nin kendisini taciz ettiğini ancak eğitimini etkileyeceği için şikayetçi olmadığını söyledi.

‘KULÜPLERİN BİRİNE ÇÖKTÜK’
Ömer Sundura'nın liderliğini yaptığı çetenin elemanları ile sık sık görüşen öğretim görevlisi S.T. birçok konuda çetenin yardımına koşmuş. S.T ile bir çete elemanı arasında geçen telefon konuşmasında şu ifadeler yer alıyor:

S.T: Al yengeyi gece bir yere çıkarayım sizi dışarıya. İstanbul'da büyük kulüplerden bir tanesine el koyduk yani.

K: Çöktük diyorsun yani ha.

S.T: Çöktük çöktük, locamız var bilmem neyimiz var.

S.T: Aslında üçümüzün yeri tamam mı ama benim gözükecek çünkü onlar iş yapamıyor yani kurduk hocam çarkı.

K: Hımm.

S.T: Bence de ya işte bu kazanmak için konuşalım yani bak biz çok rahatladık yani iş olarak da akademik olarak da belediyelere ilişkin bir şey geliştir. Geliştir hemen çakalım belediyeye.

K: Çakalım hocam...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.